Μους κέικ σοκολάτας. Ένα από τα ωραιότερα γλυκά που έχετε δοκιμάσει. Πάρα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο. Σίγουρη επιτυχία αυτή η συνταγή.
Εκτύπωση
Μους κέικ σοκολάτας
Μους κέικ σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Aφήστε το υπέροχο αυτό μους κέικ να κρυώσει ελαφρώς αφού το ψήσετε για να ξεχυθεί η σοκολάτα σε κάθε κουταλιά.
Μερίδες 6
Θερμίδες 285θερμίδες
Υλικά
- 350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 5 αυγά
- 225 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- 400 γρ. ζάχαρη
- 10 μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 °c. Σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματίσουν ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίχνουμε την κρύα κουβερτούρα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά ώσπου να σχηματιστεί κρούστα και να σταθεροποιηθεί το κέικ.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και το σερβίρουμε χλιαρό για να ξεχυθεί η σοκολάτα.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Τασο ειναι υπεροχο! Φοβερο γλυκο!