Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί). Η αγαπημένη συνταγή όλων!

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)
Προετοιμασία
20 λεπτά
Εκτέλεση
45 λεπτά
 
Μερίδες: 8
Υλικά
  • 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζ. βούτυρο
  • 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 2 +1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 +1/2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °c. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το βούτυρο σε μπολ και με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, ώσπου να ασπρίσει και να γίνει κρέμα.  Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε υψηλή ταχύτητα, τους κρόκους των αυγών με 1/2 φλιτζ. (100 γρ.) ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λευκό υγρό μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα κρόκων και ζάχαρης στο βούτυρο και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια, ώσπου να δημιουργηθεί μια λευκή απαλή κρέμα, δηλαδή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

  2. Όσο ψήνεται το ρεβανί, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράζουμε το νερό με 1+3/4 φλιτζ. (370 γρ.) ζάχαρη για 5 λεπτά. Με κουτάλι απομακρύνουμε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

  3. Όταν ψηθεί το ρεβανί, περιχύνουμε σιγά σιγά το καυτό ρεβανί με το κρύο πλέον σιρόπι. Κόβουμε το ρεβανί σε κομμάτια με σχήμα ρόμβου και σερβίρουμε κρύο. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.