ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΡαβανί του Τάσου (ρεβανί)

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί). Η αγαπημένη συνταγή όλων! Δοκιμάστε το σήμερα και θα το λατρέψετε.

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)
Εκτύπωση

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί). Η αγαπημένη συνταγή όλων! Δοκιμάστε το σήμερα και θα το λατρέψετε. Ευκολο, γρηγορο και πολυ νοστιμο γλυκο.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ραβανί του Τάσου (ρεβανί, ρεβανι
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζ. βούτυρο
  • 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 2 +1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 +1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °c. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το βούτυρο σε μπολ και με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, ώσπου να ασπρίσει και να γίνει κρέμα.  Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε υψηλή ταχύτητα, τους κρόκους των αυγών με 1/2 φλιτζ. (100 γρ.) ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λευκό υγρό μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα κρόκων και ζάχαρης στο βούτυρο και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια, ώσπου να δημιουργηθεί μια λευκή απαλή κρέμα, δηλαδή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
  • Όσο ψήνεται το ρεβανί, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράζουμε το νερό με 1+3/4 φλιτζ. (370 γρ.) ζάχαρη για 5 λεπτά. Με κουτάλι απομακρύνουμε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 
  • Όταν ψηθεί το ρεβανί, περιχύνουμε σιγά σιγά το καυτό ρεβανί με το κρύο πλέον σιρόπι. Κόβουμε το ρεβανί σε κομμάτια με σχήμα ρόμβου και σερβίρουμε κρύο. 

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γέμιση για γαλοπούλα

Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας!

Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips)

Τηγανητά μπακαλιαράκια με κουρκούτι μπύρας που δίνει τα πιο χρυσαφένια και τραγανά fish & chips!

Κρύα σούπα με αβοκάντο

Το αβοκάντο δίνει μια βουτυράτη γεύση στην κρύα σούπα ενώ δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Δοκιμάστε τη!

Περισσότερα άρθρα

10 κλασικές μαμαδίστικες συνταγές για τη Γιορτή της Μητέρας

Δέκα μοναδικές συνταγές για αγαπημένα φαγητά και γλυκά ιδανικά για τη Γιορτή της Μητέρας, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

To μενού του Δεκαπενταύγουστου

Πλούσιες συνταγές για το μενού του Δεκαπενταύγουστου. Παραδοσιακά φαγητά για να ετοιμάσετε ένα αξέχαστο τραπέζι με πεντανόστιμες σπιτικές δημιουργίες για τον Δεκαπενταύγουστο!

7 tips για τέλεια σπιτική πίτσα

Πώς θα πετύχεις την τέλεια ζύμη και άλλα πολλά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο ρε Τασο με το ραβανι σου! Εισαι και ο πρωτος. Το κανω στο εστιατοριο μου και εχουν παθει ολοι πλακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ