ΑρχικήΆρθραΣας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Να τι πρέπει να κάνετε

Σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Να τι πρέπει να κάνετε

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Σε όλους έχει τύχει και φυσικά η ζημιά δεν είναι αδιόρθωτη κι ούτε είναι απαραίτητο να το πετάξετε και να αρχίσετε από την αρχή. Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε, μόλις διαπιστώσετε ότι το φαγητό είναι αρκετά αλμυρό, είναι ρίξετε μέσα στο φαγητό μια φέτα ξερό ψωμί, να την αφήσετε για περίπου 10 λεπτά και μετά να ρίξετε λίγο νερό. Αν πάλι δεν έχετε ψωμί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πατάτα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι την πατάτα την ρίχνετε ολόκληρη και φυσικά καθαρισμένη την ώρα που μαγειρεύεται το φαγητό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα με την πατάτα μέσα στο σκεύος καθόλη τη διάρκεια της ετοιμασίας. Η διαφορά είναι ότι την πατάτα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο κατά τη διάρκεια τους μαγειρέματος για να “σώσετε” την κατάσταση, και όχι όταν είναι έτοιμο το φαγητό.

Σε συνταγές που περιέχουν διάφορες σάλτσες, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ώστε να ισορροπήσει η γεύση. Μια τελευταία λύση, αν και λίγο ανορθόδοξη, είναι να βάλετε στο φαγητό ένα σφουγγάρι που δεν χρειάζεστε, που φυσικά θα είναι καθαρό και στραγγισμένο, για να απορροφήσει το αλάτι.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γιορτινό κοκτέιλ σαμπάνιας

Πανεύκολη συνταγή για το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο κοκτέιλ!

Γάλα αμυγδάλου

Συνταγή για γάλα αμυγδάλου στο σπίτι, μια πολύ υγιεινή εναλλακτική για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη!

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Υπέροχη συνταγή για ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και ελάχιστες θερμίδες!

Περισσότερα άρθρα

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

9 μυστικά για άψογη βινεγκρέτ για σαλάτα

Η βινεγκρέτ της σαλάτας γίνεται τέλεια με αυτά τα κόλπα.

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ