Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Σε όλους έχει τύχει και φυσικά η ζημιά δεν είναι αδιόρθωτη κι ούτε είναι απαραίτητο να το πετάξετε και να αρχίσετε από την αρχή. Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε, μόλις διαπιστώσετε ότι το φαγητό είναι αρκετά αλμυρό, είναι ρίξετε μέσα στο φαγητό μια φέτα ξερό ψωμί, να την αφήσετε για περίπου 10 λεπτά και μετά να ρίξετε λίγο νερό. Αν πάλι δεν έχετε ψωμί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πατάτα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι την πατάτα την ρίχνετε ολόκληρη και φυσικά καθαρισμένη την ώρα που μαγειρεύεται το φαγητό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα με την πατάτα μέσα στο σκεύος καθόλη τη διάρκεια της ετοιμασίας. Η διαφορά είναι ότι την πατάτα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο κατά τη διάρκεια τους μαγειρέματος για να “σώσετε” την κατάσταση, και όχι όταν είναι έτοιμο το φαγητό.
Σε συνταγές που περιέχουν διάφορες σάλτσες, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ώστε να ισορροπήσει η γεύση. Μια τελευταία λύση, αν και λίγο ανορθόδοξη, είναι να βάλετε στο φαγητό ένα σφουγγάρι που δεν χρειάζεστε, που φυσικά θα είναι καθαρό και στραγγισμένο, για να απορροφήσει το αλάτι.