Φακοκροκέτες

φακοκροκέτες
φακοκροκέτες
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Φακοκροκέτες

Γευστικές κροκέτες με φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτές οι φακοκροκέτες είναι εύκολες, νηστίσιμες, μοσχοβολούν μυρωδικά και είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.
Προετοιμασία45 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φακοκροκέτες
Servings: 6
Θερμίδες: 245 θερμίδες

Υλικά

  • 200  γρ. φακές
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • δαφνόφυλλα
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • πιπερίτσα καυτερή
  • 2 κριθαρένια παξιμάδια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι  πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Αφού ξεπλύνουμε καλά τη φακή, τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, τα δαφνόφυλλα, την πιπερίτσα, προσθέτουμε αρκετό νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45 λεπτά.
  • Όταν οι φακές πλέον έχουν βράσει, τις σουρώνουμε και με τη βοήθεια του μπλέντερ τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια και πλάθουμε σε μπάλες.
  • Περνάμε τις μπαλίτσες ελαφρώς από το αλεύρι και στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  • Ακουμπάμε τις έτοιμες φακοκροκέτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απρροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε τις φακοκροκέτες με σαλάτα όσο είναι ζεστές.

Σημειώσεις

Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί ή ψιλοκομμένη κάπαρη.
2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.