Εκτύπωση
Φακοκροκέτες
Γευστικές κροκέτες με φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτές οι φακοκροκέτες είναι εύκολες, νηστίσιμες, μοσχοβολούν μυρωδικά και είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.
Μερίδες 6
Θερμίδες 245θερμίδες
Υλικά
- 200 γρ. φακές
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 πιπερίτσα καυτερή
- 2 κριθαρένια παξιμάδια
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Αφού ξεπλύνουμε καλά τη φακή, τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, τα δαφνόφυλλα, την πιπερίτσα, προσθέτουμε αρκετό νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45 λεπτά.
- Όταν οι φακές πλέον έχουν βράσει, τις σουρώνουμε και με τη βοήθεια του μπλέντερ τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια και πλάθουμε σε μπάλες.
- Περνάμε τις μπαλίτσες ελαφρώς από το αλεύρι και στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Ακουμπάμε τις έτοιμες φακοκροκέτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απρροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε τις φακοκροκέτες με σαλάτα όσο είναι ζεστές.
Tips
Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί ή ψιλοκομμένη κάπαρη.
super!
Φακοκροκέτες τελεια συνταγη!