Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι, εύκολη και πολύ χορταστική συνταγή.
Εκτύπωση
Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι
Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι, εύκολη και πολύ χορταστική συνταγή.
Μερίδες 4
Θερμίδες 340θερμίδες
Υλικά
- 70 γρ. μανιτάρια πορτσίνι κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι νερό βραστό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
- 500 γρ. μανιτάρια άσπρα πορτομπέλο, πλευρώτους κλπ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε την πανσέτα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βραστό νερό. Βράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να συμπυκνωθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα με φλοίδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Bravo guys!