Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι

Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι

Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι, εύκολη και πολύ χορταστική συνταγή

Μακαρονάδα με μανιτάρια πορτσίνι
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
20 λεπτά
 
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 500 γραμμ. ταλιολίνι ή άλλο πλακέ και λεπτό ζυμαρικό
  • 10 γραμμ. 1 φακελάκι αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 500 γραμμ. διάφορα μανιτάρια ασπρομανίταρα, πλευρότους, πορτομπέλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 250 ml  κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  

Εκτέλεση
  1. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε την πανσέτα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βραστό νερό. Βράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να συμπυκνωθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  2. Παράλληλα βράζουμε τα ταλιολίνι al dente σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα με φλοίδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

    Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια.

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.