ΑρχικήΒίντεοΤραγανό τηγανητό κοτόπουλο

Τηγανητό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Το μαρινάρισμα και το μείγμα μπαχαρικών κάνουν όλη τη διαφορά για το πιο νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο! Tαιριάζει πολύ με σπιτική κέτσαπ!

Εκτύπωση

Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο

Τηγανητό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Το μαρινάρισμα και το μείγμα μπαχαρικών κάνουν όλη τη διαφορά για το πιο νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Αμερικανική
Λέξη κλειδί τηγανητό κοτόπουλο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Αναμονή 1 ημέρα
Μερίδες 4
Θερμίδες 210θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1,5 κιλό κοπανάκια κοτόπουλο
  • 500 ml ξινόγαλα
  • 400 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
  • 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ξινόγαλα και μαρινάρουμε τα κοπανάκια για 12-24 ώρες μέσα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όσο ζεσταίνεται, περνάμε τα κοπανάκια στο μείγμα αλεύρι-μπαχαρικών, προσέχοντας ώστε να αλευρωθούν καλά από όλες τις πλευρές. Όταν το ηλιέλαιο κάψει καλά, με τη βήθεια μιας τσιμπίδας μεταφέρουμε ένα ένα τα κοπανάκια στην κατσαρόλα, αφήνοντας χώρο ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Τηγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να σχηματίσει τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
  • Με τη βοήθεια της τσιμπίδας βγάζουμε ένα ένα τα κοπανάκια κοτόπουλο ακουμπώντας τα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Εάν έχουμε θερμόμετρο, το βάζουμε στο πιο παχύ σημείο κάθε κομματιού κοτόπουλου και ελέγχουμε ότι η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 75οC.
  • Σερβίρουμε το τηγανητό κοτόπουλο όσο είναι ζεστό συνοδεύοντας με τις σάλτσες της επιλογής μας (π.χ. σπιτική κέτσαπ).

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)

Ρολά κανέλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για ζουμερά ρολάκια με κανέλα και γλάσο, πάντα με υπέροχη γεύση και άρωμα!

Μακαρόνια με τόνο

Μακαρόνια με τόνο από τον Τάσο Αντωνίου. Νόστιμη, γρήγορη και ελαφριά συνταγή ιδανική για τις μέρες που θέλετε να ετοιμάσετε κάτι στο δεκάλεπτο.

Mπάρες δημητριακών σε 10′

Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν το τέλειο πρωινό ή σνακ για μικρούς και μεγάλους. Φτιάξτε τις εύκολα και γρήγορα με αυτή τη συνταγή!

Περισσότερα άρθρα

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό για τη σωστή αποθήκευση του φαγητού στην κατάψυξη. Έτσι θα μάθετε πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ