ΑρχικήΒίντεοΤραγανό τηγανητό κοτόπουλο

Τηγανητό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Το μαρινάρισμα και το μείγμα μπαχαρικών κάνουν όλη τη διαφορά για το πιο νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο! Tαιριάζει πολύ με σπιτική κέτσαπ!

Εκτύπωση

Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο

Τηγανητό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Το μαρινάρισμα και το μείγμα μπαχαρικών κάνουν όλη τη διαφορά για το πιο νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Αμερικανική
Λέξη κλειδί τηγανητό κοτόπουλο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Αναμονή 1 ημέρα
Μερίδες 4
Θερμίδες 210θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1,5 κιλό κοπανάκια κοτόπουλο
  • 500 ml ξινόγαλα
  • 400 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
  • 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ξινόγαλα και μαρινάρουμε τα κοπανάκια για 12-24 ώρες μέσα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όσο ζεσταίνεται, περνάμε τα κοπανάκια στο μείγμα αλεύρι-μπαχαρικών, προσέχοντας ώστε να αλευρωθούν καλά από όλες τις πλευρές. Όταν το ηλιέλαιο κάψει καλά, με τη βήθεια μιας τσιμπίδας μεταφέρουμε ένα ένα τα κοπανάκια στην κατσαρόλα, αφήνοντας χώρο ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Τηγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να σχηματίσει τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
  • Με τη βοήθεια της τσιμπίδας βγάζουμε ένα ένα τα κοπανάκια κοτόπουλο ακουμπώντας τα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Εάν έχουμε θερμόμετρο, το βάζουμε στο πιο παχύ σημείο κάθε κομματιού κοτόπουλου και ελέγχουμε ότι η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 75οC.
  • Σερβίρουμε το τηγανητό κοτόπουλο όσο είναι ζεστό συνοδεύοντας με τις σάλτσες της επιλογής μας (π.χ. σπιτική κέτσαπ).

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη του Τάσου

Τα πιο αφράτα πεϊνιρλί είναι τα σπιτικά. Σας δίνουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να πειραματίστε με τις γεύσεις!

Σαλάτα με ρόδι και κατσικίσιο τυρί

Γιορτινή σαλάτα με ρόδι, κατσικίσιο τυρί και εύκολη βινεγκρέτ. Απλή αλλά γιορτινή, χρωματιστή, επίσημη και νοστιμότατη. Τα έχει όλα, ετοιμάζεται στη στιγμή και είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι.

Εσπρεσάκια γκανάς

Συνταγή για γρήγορα εσπρεσάκια γκανάς!

Περισσότερα άρθρα

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

Σουμάκ, το superfood μπαχαρικό που ενισχύει την υγεία και τη γεύση

Τι είναι το σουμάκ; Μάθετε τα πάντα για το μπαχαρικό που είναι θησαυρός για τον οργανισμό και απογειώνει τη γεύση στις ανατολίτικες συνταγές.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ