Σπιτική κέτσαπ

σπιτική κέτσαπ
Σπιτική κέτσαπ
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
1 ώρα
Συν. Χρόνος
1 ώρα 15 λεπτά
 
Πεντανόστιμη σπιτική κέτσαπ από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τη δική σας κέτσαπ με αγνά υλικά και συνοδεύστε τηγανητές πατάτες, κρεατικά και σάντουιτς με τη σπιτική σας κέτσαπ.
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 116 θερμίδες
Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 600 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ξίδι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Τη δια­τηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.