
Σπιτική κέτσαπ
Πεντανόστιμη σπιτική κέτσαπ από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τη δική σας κέτσαπ με αγνά υλικά και συνοδεύστε τηγανητές πατάτες, κρεατικά και σάντουιτς με τη σπιτική σας κέτσαπ.
Μερίδες 6
Θερμίδες 116θερμίδες
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι ντομάτα κονκασέ
- 80 ml μηλόξιδο
- 250 ml χυμός μήλου
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα λαχανικά καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και την ντομάτα κονκασέ. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και τον χυμό μήλου, ο οποίος θα δώσει καταπληκτικό άρωμα και υφή στη σπιτική κέτσαπ μας. Ρίχνουμε λίγο τζίντζερ για πιο πικάντικο αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε την κέτσαπ να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να να πιει τα υγρά της, για περίπου 15 λεπτά.
- Κατόπιν, μεταφέρουμε την κέτσαπ στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Επαναφέρουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ισομοιράζουμε τη κέτσαπ σε αποστειρωμένα βαζάκια για να τη διατηρήσουμε φρέσκια και αρωματική για μήνες.
Βίντεο συνταγής
Δείτε ακόμα: Συνταγή για φανταστικούς λουκουμάδες
Watch Greek Recipes in English here
Φαίνεται υπεροχη και εύκολη!