Σπιτική κέτσαπ

Κέτσαπ σπιτική

Σπιτική κέτσαπ

Πεντανόστιμη σπιτική κέτσαπ από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τη δική σας κέτσαπ με αγνά υλικά και συνοδεύστε τηγανητές πατάτες, κρεατικά και σάντουιτς με τη σπιτική σας κέτσαπ.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 40 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Συνοδευτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 116 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι ντομάτα κονκασέ
  • 80 ml μηλόξιδο
  • 250 ml χυμός μήλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα λαχανικά καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και την ντομάτα κονκασέ. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και τον χυμό μήλου, ο οποίος θα δώσει καταπληκτικό άρωμα και υφή στη σπιτική κέτσαπ μας. Ρίχνουμε λίγο τζίντζερ για πιο πικάντικο αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε την κέτσαπ να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να να πιει τα υγρά της, για περίπου 15 λεπτά.
  • Κατόπιν, μεταφέρουμε την κέτσαπ στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Επαναφέρουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ισομοιράζουμε τη κέτσαπ σε αποστειρωμένα βαζάκια για να τη διατηρήσουμε φρέσκια και αρωματική για μήνες.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ κέτσαπ
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή