Σπιτική κέτσαπ

Κέτσαπ σπιτική
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Σπιτική κέτσαπ

Πεντανόστιμη σπιτική κέτσαπ από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τη δική σας κέτσαπ με αγνά υλικά και συνοδεύστε τηγανητές πατάτες, κρεατικά και σάντουιτς με τη σπιτική σας κέτσαπ.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: κέτσαπ
Servings: 6
Θερμίδες: 116 θερμίδες

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι ντομάτα κονκασέ
  • 80 ml μηλόξιδο
  • 250 ml χυμός μήλου

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα λαχανικά καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και την ντομάτα κονκασέ. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και τον χυμό μήλου, ο οποίος θα δώσει καταπληκτικό άρωμα και υφή στη σπιτική κέτσαπ μας. Ρίχνουμε λίγο τζίντζερ για πιο πικάντικο αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε την κέτσαπ να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να να πιει τα υγρά της, για περίπου 15 λεπτά.
  • Κατόπιν, μεταφέρουμε την κέτσαπ στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Επαναφέρουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ισομοιράζουμε τη κέτσαπ σε αποστειρωμένα βαζάκια για να τη διατηρήσουμε φρέσκια και αρωματική για μήνες.

Βίντεο

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.