Πάσχα χωρίς κουλουράκια απλώς δεν γίνεται! Συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα μυστικά και tips για τα πιο επιτυχημένα πασχαλινά κουλουράκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
1. Όλα τα υλικά για τα πασχαλινά κουλουράκια πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Για να πετύχουμε τραγανά κουλουράκια, θα πρέπει να χτυπήσουμε αρκετή ώρα και σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Έτσι θα γίνουν αφράτα και τραγανά.
3. Για αφράτα κουλουράκια, μπορούμε να ρίξουμε λιωμένη ζάχαρη στη ζύμη.
Δείτε ακόμα τη συνταγή για κουλουράκια σε βίντεο
4. Αν θέλουμε πολύ τραγανά κουλουράκια, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι στη ζύμη, ενώ ζυμώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο.
5. Προτιμούμε φρέσκο αλεύρι αντί για πολυκαιρισμένο γιατί η ζύμη φουσκώνει περισσότερο και πλάθεται καλύτερα.
Δείτε ακόμα: 6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια
6. Προσοχή! Για τα τέλεια κουλουράκια πρέπει να αφήσουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί σε μια λεκάνη σκεπασμένη με πετσέτα. Μπορούμε επίσης να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
7. Στα πασχαλινά κουλουράκια πολλές συνταγές προτείνουν να προσθέσουμε και αμμωνία για τραγανό αποτέλεσμα. Υπολογίζουμε για κάθε κιλό αλεύρι, 2 κουτ. γλυκού αμμωνία σε 1/2 φλιτζάνι γάλα.
8. Όταν ψήνουμε μεγάλες ποσότητες, όσο ο φούρνος ψήνει κάθε λαμαρίνα με κουλουράκια, πυρώνει περισσότερο με αποτέλεσμα κάθε δόση να βγαίνει πιο ψημένο από το προηγούμενο. Για να έχουμε ομοιόμορφα ψημένα κουλουράκια, καλό είναι να μειώνουμε κατά 10οC (κατά προσέγγιση) τη θερμοκρασία, πάντα φυσικά ανάλογα με το φούρνο που έχουμε στο σπίτι.
Να ειστε καλα! Μας σωσατε πάλι