ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΠασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.

Να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας βούτυρο για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Αν προτιμάτε πλούσια βουτυρένια γεύση, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αιγοπρόβειο βούτυρο. Η κουζίνα σας θα γεμίσει με ανεπανάληπτα αρώματα!

Δείτε ακόμα: 7 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια εύκολα και γρήγορα

Πασχαλινά κουλουράκια
Εκτύπωση

Πασχαλινά κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πασχαλινά κουλουράκια
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 30
Θερμίδες 230θερμίδες

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, ένα αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα ή με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινάμε το πλάσιμο. Ρολάρουμε τη ζύμη στον πάγκο, μέχρι να έχουμε μακρόστενα κορδόνια. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
  • Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού για να γυαλίσουν.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο και λαμπερό χρώμα!

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Πίτσα με άρωμα Κρήτης. Το κρητικό απάκι, εκλεκτό αλλαντικό από χοιρινό κρέας, ξεχωρίζει σε αυτή τη συνταγή.

Κέικ σοκολατένιο με μαύρη μπίρα

Φανταστικό σοκολατένιο κέικ με μαύρη μπίρα. Η μαύρη μπίρα ταιριάζει μοναδικά με σοκολάτα, ενώ το κέικ γίνεται κολασμένα ζουμερό εσωτερικά.

Γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε την πιο ιδιαίτερη συνταγή για αρωματική, αφράτη και εύκολη γιαουρτόπιτα με σιρόπι.

Περισσότερα άρθρα

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Πώς καταψύχουμε σωστά το σπανάκι; Δείτε τα μυστικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά!

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

10 μυστικά για τέλειες μαρμελάδες

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα; Δείτε εδώ τα μυστικά για άψογες μαρμελάδες, όλο τον χρόνο!

7 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ