Πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.
Να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας βούτυρο για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Αν προτιμάτε πλούσια βουτυρένια γεύση, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αιγοπρόβειο βούτυρο. Η κουζίνα σας θα γεμίσει με ανεπανάληπτα αρώματα!
Δείτε ακόμα: 7 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια εύκολα και γρήγορα
Εκτύπωση
Πασχαλινά κουλουράκια
Τα πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.
Μερίδες 30
Θερμίδες 230θερμίδες
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, ένα αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα ή με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Αφού κρυώσει, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινάμε το πλάσιμο. Ρολάρουμε τη ζύμη στον πάγκο, μέχρι να έχουμε μακρόστενα κορδόνια. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
- Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού για να γυαλίσουν.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο και λαμπερό χρώμα!
Χρόνια κανω κουλουρια πρωτη φορα τοσο αφρατα και νοστιμα. Υπεροχη συνταγη
ωραιο βιντεο Τασο
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΩ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ;
Πεντανόστιμα….μυρωδάτα…..βουτυράτα και τραγανά!!!
Πανεύκολα….βουτυρατα…..νόστιμα….κουλουράκια…
πολύ ωραια συνταγη, μπραβο σας
Η καλύτερη συνταγή μακράν!