Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια συνταγή
Πασχαλινά κουλουράκια
Προετοιμασία
30 λεπτά
Εκτέλεση
20 λεπτά
Συνολικός χρόνος
50 λεπτά
 
Τα πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.
Μερίδες: 30
Θερμίδες: 230 θερμίδες
Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, 2 αυγά και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10-15 λεπτά. Μόλις σχηματιστεί το ζυμάρι, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 45 λεπτά - 1 ώρα. 

  2. Στη συνέχεια, κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Χτυπάμε 1 αυγό μαζί με 1 κ.σ. γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.