ΑρχικήΆρθραΤα 7 μυστικά που δεν ήξερες για την τέλεια σούπα

Τα 7 μυστικά που δεν ήξερες για την τέλεια σούπα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες που το μόνο που θες είναι να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα τζάκι, απλαμβάνοντας κάτι ζεστό, μια σούπα είναι ό,τι καλύτερο. Και δεν είναι μόνο ότι η τέλεια σούπα σερβίρεται αχνιστή, ξορκίζοντας έτσι το ανυπόφορο και διαπεραστικό κρύο, αλλά και πως είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Για εμάς, μόλις πέσει επικίνδυνα η θερμοκρασία, η σούπα είναι το ιδανικότερο πιάτο και γι’αυτο φροντίζουμε να πειραματιζόμαστε, συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά μεταξύ τους, αλλά και συνταγές με αέρα κοσμοπολίτικο.  Υπάρχουν, όμως, μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά και απογειώνουν τη γεύση της σούπας μας. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε.

1. Το μυστικό για μια τέλεια σούπα είναι να σιγοβράσει αρκετή ώρα. Έτσι, τα λαχανικά ή το κρέας της συνταγής γίνονται πολύ τρυφερά και σωστά μαγειρεμένα.

2. Ο ζωμός κότας, βοδινού ή λαχανικών θα δώσει μια επιπλέον γευστική νότα στη σούπα, οπότε τον προτιμούμε και τον χρησιμοποιούμε άφοβα, προσέχοντας, βέβαια, την αναλογία. Ο σωστός συνδυασμός είναι 4 φλιτζάνια σπιτικού ζωμού προς 1 φλιτζάνι νερού. Αν χρησιμοποιήσουμε ζωμό του εμπορίου, τότε ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης και τις αναλογίες για την ετοιμασία του.

3. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε γάλα στη σούπα μας. Σε αυτήν την περίπτωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο και πάντα να είναι ζεστό πριν το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να μη διακοπεί το βράσιμο με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Το ίδιο ισχύει αν θέλουμε να προσθέσουμε κρέμα γάλακτος.

4. Τα φρέσκα λαχανικά της εποχής, μας βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπους, τόσο λόγω της θρεπτικής τους αξίας όσο και γευστικά. Μερικά υλικά που ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε σούπα είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι. Τα συγκεκριμένα πρέπει να τα σοτάρουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε, για να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν όλα τους τα αρώματα.

5. Η σωστή ποσότητα αλατιού κάνει τη διαφορά σε μια τέλεια σούπα. Πώς ξέρουμε, όμως, ότι προσθέσαμε τόσο αλάτι όσο πρέπει; Να ένα καλό μυστικό: ρίχνουμε λίγο αλάτι στην αρχή και την υπόλοιπη ποσότητα κατά διαστήματα, όσο αυτή θα μαγειρεύεται. Μια δοκιμή κάθε τόσο θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πότε είναι αρκετό το αλάτι.

6. Φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά, λίγο γιαούρτι ή ακόμα και σάλτσα πέστο μπορούν να αναδείξουν τη γεύση και το άρωμα της σούπας μας, αρκεί να τα προσθέσουμε μόλις είναι έτοιμη, λίγο πριν τη σερβίρουμε.

7. Το γαρνίρισμα κάνει κι αυτό τη διαφορά. Μερικά κρουτόν, τριμμένο πικάντικο τυρί ή και λίγο προσούτο θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά και η σούπα θα φαίνεται και θα είναι ακόμα πιο λαχταριστή.

Το Μαμα Πειναω έχει για εσάς τις καλύτερες συνταγές για τέλεια σούπα και σας προτείνει να τις δοκιμάσετε, κάνοντας κλικ εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σεμιφρέντο ανάμεικτο (παγωμένος κορμός)

Σεμιφρέντο ανάμεικτο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα μοναδικό γλυκό ψυγείου, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε στρώσεις γκοφρέτας ή μπισκότου για απολαυστική τραγανή υφή.

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Η πιο αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή κρούστα και χρυσαφένιες πατάτες που λιώνουν στο στόμα!

Ρύζι με λαχανικά

Αρωματικό κίτρινο ρύζι με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό ρύζι πιλάφι με λαχανικά, υγιεινό και χορταστικό, συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.

Περισσότερα άρθρα

16 τρόφιμα που πρέπει να έχετε πάντα στο ψυγείο

Δεκαπέντε  τρόφιμα που πρέπει να έχετε πάντα στο ψυγείο για να μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά ένα εύκολο, υγιεινό και θρεπτικό γεύμα.

7 λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο.

13 λόγοι που πρέπει να πίνεις καθημερινά χυμό ροδιού

Χυμός ρόδι, ενάς από τους πιο υγιεινούς χυμούς! Δείτε τις ευεργετικές του ιδιότητες και τα οφέλη του για την υγεία και τον οργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ