Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Μπισκοτογλυκό με μπανάνα συνταγή

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα. Ίσως το ωραίοτερο γλυκό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Λίγα υλικά πολύ νοστιμιά. 

Μπισκοτογλυκό με μπανάνα συνταγή
Print

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Αυτό το φανταστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Προσθέστε πραλίνα φουντουκιού για ακόμα πιο κολασμένο αποτέλεσμα.
Course Γλυκά
Cuisine Ελληνική
Keyword Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα
Prep Time 3 ώρες 30 λεπτά
Total Time 3 ώρες 30 λεπτά
Servings 7
Calories 441θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
  • 1 συσκευασία φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική

Instructions

  • Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά. 
  • Παράλληλα αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ. Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.

Notes

Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε πάνω από τη βάση μπισκότων μια γενναία δόση πραλίνας φουντουκιού.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια
  1. Φαίνεται απλό και πρέπει να είναι απολαυστικό!!!!!
    Όμως αν δεν βάλουμε φυτική κρέμα τι άλλο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε?
    (Ίσως έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη?)

    1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονική σαντιγί με κρέμα γάλακτος, γιατί όχι και έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Δοκιμάστε το και περιμένουμε εντυπώσεις!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή