Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Μπισκοτογλυκό με μπανάνα συνταγή
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Χρόνος προετοιμασίας: 3 hours, 30 minutes

Συνολικός χρόνος: 3 hours, 30 minutes

Μερίδες: 7

Θερμίδες: 441

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Αυτό το φανταστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Προσθέστε πραλίνα φουντουκιού για ακόμα πιο κολασμένο αποτέλεσμα.

Υλικά

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα (κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού)
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
1 συσκευασία φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική

Εκτέλεση

Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά. 

Παράλληλα αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ. Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.

Tip

Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε πάνω από τη βάση μπισκότων μια γενναία δόση πραλίνας φουντουκιού.

2 Σχόλια
  1. Φαίνεται απλό και πρέπει να είναι απολαυστικό!!!!!
    Όμως αν δεν βάλουμε φυτική κρέμα τι άλλο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε?
    (Ίσως έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη?)

    1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονική σαντιγί με κρέμα γάλακτος, γιατί όχι και έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Δοκιμάστε το και περιμένουμε εντυπώσεις!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.