ΑρχικήΆρθραΤο γλειφιτζούρι του Σαλβαντόρ Νταλί

Το γλειφιτζούρι του Σαλβαντόρ Νταλί

Ο Σαλβαντόρ Νταλί είναι διάσημος για τα χαρακτηριστικά μουστάκια του και τους σουρεαλιστικούς του πίνακες. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι ο Ισπανός καλλιτέχνης είναι ο δημιουργός του λογότυπου των γλειφιτζουριών Chupa Chups; 

Τα γλειφιτζούρια Chupa Chups έκαναν την εμφάνισή τους στην Ισπανία το 1958, με την επωνυμία ‘’Gol’’, καθώς ο ιδρυτής της εταιρίας Enric Bernat φανταζόταν το στρογγυλό ζαχαρωτό σαν μπάλα και το ανοιχτό στόμα σαν ποδοσφαιρικό τέρμα. Οι πωλήσεις δεν ήταν ικανοποιητικές και έτσι ο Bernat στράφηκε σε μία διαφημιστική, η οποία και βάφτισε τα γλειφιτζούρια Chupa Chups (από το ισπανικό chupar, που σημαίνει γλείφω).

Κατά την ιστορία, ο Bernat δεν ήταν ευχαριστημένος από το προϊόν του και ζήτησε τη βοήθεια ενός καλού του φίλου, που δεν ήταν άλλος από τον εκκεντρικό Νταλί. Αναφέρεται ότι ο Νταλί σκίτσαρε για ώρες σε παλιές εφημερίδες μέχρι να βρει την ιδανική λύση: μία μαργαρίτα με το όνομα της Chupa Chups στο κέντρο.

Το λογότυπο αυτό, από το 1969 που πρωτοσχεδιάστηκε μέχρι σήμερα, 5 δισεκατομμύρια πωλήσεις μετά, έχει παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτο, αποδεικνύοντας το ταλέντο και τη διαχρονικότητα του Νταλί. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Ισπανός ζωγράφος ήταν εκείνος που επέμενε το λογότυπο να τοποθετηθεί στο κέντρο της συσκευασίας, ώστε να αποτυπωθεί η μάρκα στον καταναλωτή. Τελικά εκτός από σπουδαίος καλλιτέχνης, ο Σαλβαντόρ Νταλί αποδείχτηκε και γκουρού του μάρκετινγκ!

 

Άννα Ευθυμίου

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σάλτσα μεξικάνα

Συνταγή για σάλτσα μεξικάνα με καυτερή πιπεριά σεράνο!

Παστουρμαδοπιτάκια

Μερακλίδικα, εύκολα και γρήγορα παστουρμαδοπιτάκια με παραδοσιακό φύλλο γιουφκά. Τραγανά, πεντανόστιμα και ελαφρώς πικάντικα, είναι ο τέλειος μεζές για μπύρα ή κρασί.

Αυγά ποσέ

Συνταγή για αυγά ποσέ!

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά επιτυχίας για τέλεια ρεβίθια

Μυστικά για πεντανόστιμα ρεβίθια με οποιοδήποτε τρόπο κι αν τα μαγειρέψετε!

Χιόνι στην Αθήνα, καιρός για σούπες!

Συμβουλές για το χιόνι, πώς να φάτε και τί να πιείτε για να ζεσταθείτε!

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ