Από τη Λίζα Μάτσα,
Στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival, οι φούρνοι της συμπρωτεύουσας ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης όλων ων εποχών, διεκδικώντας μάλιστα μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.
Το εν λόγω κουλούρι έχει μήκος 165 μέτρα και χρειάστηκαν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σουσάμι για να φτιαχτεί. Οι αρτοποιοί της πόλης έφτιαξαν σε πρώτη φάση 250 κομμάτια κουλουριού και ύστερα τα κόλλησαν μεταξύ τους με γλάσο. Το τεράστιο κουλούρι περικύκλωσε το σύμβολο της πόλης, τον Λευκό Πύργο και μοιράστηκε στον κόσμο που είχε μαζευτεί.
Πέρα από το γιγαντιαίο κουλούρι, κατασκευάστηκε και μια μινιατούρα του Λευκού Πύργου, ισχυροποιώντας με αυτό το τρόπο την παράδοση του κουλουριού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη της Θεσσαλονίκης.