Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Τυροπιτάκια πανεύκολα από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο και γρήγορη γέμιση την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά!

Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Τάσος Αντωνίου
Τυροπιτάκια πανεύκολα από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο και γρήγορη γέμιση την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά!
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 30 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Ορεκτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 8
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 260 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 250 γρ. φέτα
  • 50 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 3-4 κ.σ. γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα με το κασέρι. Προσθέτουμε το αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι, να λιώσει η φέτα ελαφρώς και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Με το μαχαίρι, τα κόβουμε σε τρεις κάθετες στήλες. Τοποθετούμε σε κάθε στήλη από μια κουταλιά μείγματος. Αλείφουμε διάσπαρτα τα φύλλα με ελαιόλαδο.
  • Ξεκινάμε το τύλιγμα, διπλώνοντας το φύλλο έτσι ώστε να προκύψουν τρίγωνα. Kόβουμε το κομμάτι φύλλου που τυχόν περισσεύει έξω από κάθε τυροπιτάκι.
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα όταν ροδίσουν καλά.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Τυροπιτάκια
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή