Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Τυροπιτάκια πανεύκολα από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο και γρήγορη γέμιση την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά!

Τυροπιτάκια
Print

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Τυροπιτάκια πανεύκολα από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο και γρήγορη γέμιση την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά!
Course Ορεκτικά
Cuisine Ελληνική
Keyword Τυροπιτάκια
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 20 λεπτά
Total Time 30 λεπτά
Servings 8
Calories 260θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 250 γρ. φέτα
  • 50 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 3-4 κ.σ. γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα με το κασέρι. Προσθέτουμε το αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι, να λιώσει η φέτα ελαφρώς και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Με το μαχαίρι, τα κόβουμε σε τρεις κάθετες στήλες. Τοποθετούμε σε κάθε στήλη από μια κουταλιά μείγματος. Αλείφουμε διάσπαρτα τα φύλλα με ελαιόλαδο.
  • Ξεκινάμε το τύλιγμα, διπλώνοντας το φύλλο έτσι ώστε να προκύψουν τρίγωνα. Kόβουμε το κομμάτι φύλλου που τυχόν περισσεύει έξω από κάθε τυροπιτάκι.
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα όταν ροδίσουν καλά.

Video

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή