ΑρχικήΆρθραΤο μενού του θρυλικού Τιτανικού!

Το μενού του θρυλικού Τιτανικού!

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912  και τερματίστηκε βίαια και πρόωρα λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Απριλίου. Το ναυάγιο του Τιτανικού, πρωταγωνιστής σε ντοκυμαντέρ και σε μια επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία το 1997, ακόμα και τώρα δεν μας αφήνει ασυγκίνητους.   

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων, ο οίκος δημοπρασιών Bonhams στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να βγάλει προς πώληση διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στο ναυάγιο του πλοίου ή που είχαν στην κατοχή τους ορισμένοι διασωθέντες. Ανάμεσα στα αντικείμενα, συγκαταλέγεται και ο κατάλογος του τελευταίου δείπνου του Τιτανικού που σερβιρίστηκε στους  επιβάτες της πρώτης θέσης του πλοίου, ο οποίος και πωλήθηκε εναντι 122.000 δολλαρίων. 

Μάλιστα, το εστιατόριο “Prime Meats” στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 15 Απριλίου, δημιούργησε και πρότεινε στους πελάτες του το “θρυλικό μενού” των 10 πιάτων που δοκίμασαν οι επιβάτες λίγο πριν το μοιραίο τέλος, το προηγούμενο βράδυ. Το σύγχρονο δείπνο του Τιτανικού  κόστιζε 115 δολλάρια- περίπου 87 ευρώ- ανά άτομο και περιελάμβάνε:

  • Στρείδια
  • Χτένια κονσομέ με ζωμό βοδινού
  • Φιλέ μινιόν με αγκινάρες
  • Σαλάτα με ρόκα, τρούφα και φουά γκρα
  • Ψητή πάπια με σάλτσα μήλου
  • Αρνί με σάλτσα μέντας και φιστικιού και πουρέ πατάτας και μπιζελιών
  • Σαλάτα
  • Πιτσούνια ψητά
  • Κρύα σπαράγγια με σως βινεγκρέτ συνοδευόμενα με αυγά ορτυκιού και φουά  γκρα με σέλινο  
  • Πουτίγκα

 

Καλή όρεξη…

 

 

Μιμή Δράκου

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για τηγανιά κοτόπουλου με φέτα και υπέροχη σάλτσα. Αυτή η τηγανιά είναι ο ιδανικός μεζές!

Γιαουρτλού με κιμά

Η πιο εύκολη παραλλαγή για το αγαπημένο μας γιαουρτλού με κιμά. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την!

Κοκτέιλ μαργαρίτα

Συνταγή για κοκτέιλ μαργαρίτα!

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για τέλεια μπισκότα

Μαλακά και αφράτα ή λεπτά και τραγανά μπισκότα; Μυστικά & tips για τέλεια μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι!

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

5 νησιώτικες κουζίνες που λατρεύουμε

Δώσε στυλ στην κουζίνα του εξοχικού σου και πάρε έμπνευση από τις παρακάτω νησιώτικες κουζίνες που σίγουρα θα λατρέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ