Το Oktoberfest πάει Θεσσαλονίκη

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Το πιο διάσημο φεστιβάλ μπίρας, το Oktoberfest, πιάνει λιμάνι! Συγκεκριμένα το Σάββατο 27 Σεπτεμβίου μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη.

Το θεσσαλονικιώτικoOktoberfestδιοργανώνεται στην αυλή της Γερμανικής Σχολής, ξεκινά στις 11 το πρωί και ξεπερνάει σε επισκεψιμότητα τους 6.000 ανθρώπους. Έχει κι αυτό βαθιές ρίζες στην ιστορία και θεωρείται πλέον θεσμός, καθώς πραγματοποιείται, όπως αναφέρεται, από το 1887.

Σήμερα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, όπως είπε σε Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Αστέριος Κρεμέτης, το Oktoberfest είναι ένα σημείο αναφοράς για την Ελληνογερμανική Κοινότητα. “Αυτό που επίσης παρατηρώ και χαίρομαι να το ακούω, είναι πως πια το Oktoberfest αποτελεί και ένα σημείο συνάντησης για τη γενιά που στο παρελθόν έζησε και εργάστηκε στη Γερμανία”, επεσήμανε ο κ. Κρεμέτης.

Όπως ανέφερε και το μέλος ΔΣ της Σχολικής Εφορείας του σχολείου Γιώτα Πολυχρονίδου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορες βαυαρέζικες πατροπαράδοτες γαστρονομικές λιχουδιές, ποικίλα είδη μπύρας και να απολαύσουν μουσική πνευστών από 4μελή παραδοσιακή ορχήστρα πνευστών από το Γκρατς της Αυστρίας («4Βuam»), που θα έρθει στην Ελλάδα εδικά γι’ αυτό το λόγο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης ενώ στηρίζεται και από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής. Φέτος, σύμφωνα με τον Δημήτρη Φινοκαλιώτη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων, θα υπάρχει ειδικός χώρος συνάντησης για τους αποφοίτους της Σχολής, σε μια προσπάθεια που γίνεται όποιος από αυτούς θέλει να προβάλει την επιχείρησή του και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Στο Μόναχο, η 179η διοργάνωση ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου και θα λήξει στις 5 Οκτωβρίου.

Το Oktoberfest θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην αυλή της Γερμανικής Σχολής από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.