ΑρχικήΆρθραΤο πρώτο παγωτό που αλλάζει χρώμα

Το πρώτο παγωτό που αλλάζει χρώμα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Παγωτό. Μια λέξη που ισοδυναμεί με χίλιες γεύσεις, ατέλειωτη ευχαρίστηση και δροσερές στιγμές. Η απόλαυση που χαρίζει έχει καταστήσει τη βιομηχανία του παγωτού από τις πλέον προσοδοφόρες κι ίσως από εκείνες που ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να γαργαλούν τον ουρανίσκο μας. Η νέα ανακάλυψη είναι ένα παγωτό που αλλάζει χρώματα καθώς λιώνει.

Το παγωτό-χαμαιλέων, όπως είναι το επίσημο όνομά του, είναι η ανακάλυψη ενός Ισπανού φυσικού-μηχανολόγου, του Manuel Linares ο οποίος είναι και φανατικός λάτρης του παγωτού. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, τις γνώσεις του στη φυσική και παρακολουθώντας ορισμένα σεμινάρια παρασκευής παγωτού, αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπάνω και να ξεφύγει από τα τετριμμένα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει το παγωτό που αλλάζει χρώματα καθώς λιώνει.

Ο Linares δηλώνει ότι δεν ήταν και τόσο περίπλοκη η διαδικασία παραγωγής του, ωστόσο δεν αποκαλύπτει τον τρόπο. Βέβαια, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για να πειστούμε και διαβεβαιώνει πως και η γεύση του είναι εξίσου ικανοποιητική την οποία και χαρακτηρίζει γεύση ‘’tutti-frutti’’ δηλαδή μια γεύση που συνδυάζει βανίλια, μπανάνα, φιστίκι, καρύδα, φράουλα, αμύγδαλο και καραμέλα.

Βλέποντας το παρακάτω βίντεο, ομολογούμε πως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αν και θα θέλαμε να δοκιμάσουμε αυτό το πραγματικά πρωτότυπο παγωτό για να διαπιστώσουμε αν κι η γεύση του είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πώς να ψήσετε πικάνια

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς (βραχάκια)

Νηστίσιμα σοκολατάκια βραχάκια ή ανώμαλα με ξηρούς καρπούς. Ένα υπέροχο γλυκό με σοκολάτα, ιδανικό κέρασμα για όλες τις ώρες της ημέρας.

Smoothie με μπανάνα και γιαούρτι

Smoothie με μπανάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα νόστιμο smoothie κατάλληλο για το πρωινό που χαρίζει ενέργεια όλη τη μέρα. Απολαύστε και ως σνακ το απόγευμα!

Περισσότερα άρθρα

Κανέλα ή κασσία; Μάθετε ποια είναι η αυθεντική κανέλα

Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην κανέλα Κεϋλάνης και την κινέζικη κανέλα, γνωστή και ως κασσία;

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

Τα φρέσκα της νηστείας

Πλήρης οδηγός για το πώς να επιλέξουμε τα καλύτερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τις νηστισιμες συνταγές μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ