ΑρχικήΆρθραΤο πρώτο παγωτό που αλλάζει χρώμα

Το πρώτο παγωτό που αλλάζει χρώμα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Παγωτό. Μια λέξη που ισοδυναμεί με χίλιες γεύσεις, ατέλειωτη ευχαρίστηση και δροσερές στιγμές. Η απόλαυση που χαρίζει έχει καταστήσει τη βιομηχανία του παγωτού από τις πλέον προσοδοφόρες κι ίσως από εκείνες που ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να γαργαλούν τον ουρανίσκο μας. Η νέα ανακάλυψη είναι ένα παγωτό που αλλάζει χρώματα καθώς λιώνει.

Το παγωτό-χαμαιλέων, όπως είναι το επίσημο όνομά του, είναι η ανακάλυψη ενός Ισπανού φυσικού-μηχανολόγου, του Manuel Linares ο οποίος είναι και φανατικός λάτρης του παγωτού. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, τις γνώσεις του στη φυσική και παρακολουθώντας ορισμένα σεμινάρια παρασκευής παγωτού, αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπάνω και να ξεφύγει από τα τετριμμένα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει το παγωτό που αλλάζει χρώματα καθώς λιώνει.

Ο Linares δηλώνει ότι δεν ήταν και τόσο περίπλοκη η διαδικασία παραγωγής του, ωστόσο δεν αποκαλύπτει τον τρόπο. Βέβαια, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για να πειστούμε και διαβεβαιώνει πως και η γεύση του είναι εξίσου ικανοποιητική την οποία και χαρακτηρίζει γεύση ‘’tutti-frutti’’ δηλαδή μια γεύση που συνδυάζει βανίλια, μπανάνα, φιστίκι, καρύδα, φράουλα, αμύγδαλο και καραμέλα.

Βλέποντας το παρακάτω βίντεο, ομολογούμε πως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αν και θα θέλαμε να δοκιμάσουμε αυτό το πραγματικά πρωτότυπο παγωτό για να διαπιστώσουμε αν κι η γεύση του είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπαγγέτι Amatriciana

Μακαρονάδα Αματριτσιάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια ιδιαίτερη ιταλική μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα και αλλαντικό. Αντικαταστήστε την πανσέτα με guanciale για αυθεντική γεύση Ιταλίας!

Γαλακτομπούρεκο το πιο εύκολο

Γαλακτομπούρεκο ονειρεμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε κι εσείς το πιο εύκολο και τρεμουλιαστό γαλακτομπούρεκο με θεϊκή κρέμα κα σιροπιασμένο φύλλο.

Ρολό σπανάκι με σολομό

Ένα υπέροχο ρολό με ζύμη από σπανάκι και γέμιση τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό.

Περισσότερα άρθρα

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

10 ελαφριές συνταγές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Ελαφριές και νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση και επαναφορά στην πραγματικότητα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ