Το πρώτο παγωτό που αλλάζει χρώμα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Παγωτό. Μια λέξη που ισοδυναμεί με χίλιες γεύσεις, ατέλειωτη ευχαρίστηση και δροσερές στιγμές. Η απόλαυση που χαρίζει έχει καταστήσει τη βιομηχανία του παγωτού από τις πλέον προσοδοφόρες κι ίσως από εκείνες που ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να γαργαλούν τον ουρανίσκο μας. Η νέα ανακάλυψη είναι ένα παγωτό που αλλάζει χρώματα καθώς λιώνει.

Το παγωτό-χαμαιλέων, όπως είναι το επίσημο όνομά του, είναι η ανακάλυψη ενός Ισπανού φυσικού-μηχανολόγου, του Manuel Linares ο οποίος είναι και φανατικός λάτρης του παγωτού. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, τις γνώσεις του στη φυσική και παρακολουθώντας ορισμένα σεμινάρια παρασκευής παγωτού, αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπάνω και να ξεφύγει από τα τετριμμένα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει το παγωτό που αλλάζει χρώματα καθώς λιώνει.

Ο Linares δηλώνει ότι δεν ήταν και τόσο περίπλοκη η διαδικασία παραγωγής του, ωστόσο δεν αποκαλύπτει τον τρόπο. Βέβαια, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για να πειστούμε και διαβεβαιώνει πως και η γεύση του είναι εξίσου ικανοποιητική την οποία και χαρακτηρίζει γεύση ‘’tutti-frutti’’ δηλαδή μια γεύση που συνδυάζει βανίλια, μπανάνα, φιστίκι, καρύδα, φράουλα, αμύγδαλο και καραμέλα.

Βλέποντας το παρακάτω βίντεο, ομολογούμε πως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αν και θα θέλαμε να δοκιμάσουμε αυτό το πραγματικά πρωτότυπο παγωτό για να διαπιστώσουμε αν κι η γεύση του είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.