Σπανακόρυζο με ντομάτα

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο, ένα λαδερό φαγητό που μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή αφού δεν έχει περισσότερες από 320 θερμίδες.

Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος Αντωνίου μαγειρεύει το πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο σπανακόρυζο λεομονάτο! Μπορείτε να το μαγειρέψετε με πολλά λαχανικά,  να προσθέσετε φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο και ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι.

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στην αρχή και ολοκληρώστε το πιάτο σας με λίγο ωμό ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του ελαιόλαδου. Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει ένα ισορροπημένο γεύμα!

Κάντε δωρεάν εγγραφή στο κανάλι Mama Peinao TV στο YouTube για να βλέπετε πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές!

Φτιάξτε με τα χεράκια σας το τέλειο σπανακόρυζο! Δείτε τη συνταγή του Τάσου σε βίντεο και κάντε στο σπίτι τα τέλεια μαγειρέματα.

5 from 1 vote
Σπανακόρυζο
Σπανακόρυζο με ντομάτα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
30 λεπτά
Συν. Χρόνος
40 λεπτά
 
Σπανακόρυζο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια κλασική συνταγή για σπανακόρυζο λεμονάτο και σπυρωτό, σαν της μαμάς.
Κατηγορία: Κυρίως πιάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξι κλειδί: Σπανακόρυζο
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 320 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου
Υλικά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 μεγάλο λεμόνι χυμός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
  4. Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, τόσο ώστε να μην κολλήσει το σπανάκι στον πάτο. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  5. Πασπαλίζουμε το σπανακόρυζο με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  6. Στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε το σπανακόρυζο ζεστό ή χλιαρό.

Βίντεο συνταγής

Δείτε τη συνταγή για γεμιστά εδώ.

 

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.