ΑρχικήΣυνταγέςΛαδεράΣπανακόρυζο με ντομάτα

Σπανακόρυζο, ένα λαδερό φαγητό που μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή αφού δεν έχει περισσότερες από 320 θερμίδες.

Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος Αντωνίου μαγειρεύει το πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο σπανακόρυζο λεομονάτο! Μπορείτε να το μαγειρέψετε με πολλά λαχανικά,  να προσθέσετε φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο και ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι.

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στην αρχή και ολοκληρώστε το πιάτο σας με λίγο ωμό ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του ελαιόλαδου. Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει ένα ισορροπημένο γεύμα!

Κάντε δωρεάν εγγραφή στο κανάλι Mama Peinao TV στο YouTube για να βλέπετε πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές!

Φτιάξτε με τα χεράκια σας το τέλειο σπανακόρυζο! Δείτε τη συνταγή του Τάσου σε βίντεο και κάντε στο σπίτι τα τέλεια μαγειρέματα.

Σπανακόρυζο
Εκτύπωση

Σπανακόρυζο με ντομάτα

Σπανακόρυζο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια κλασική συνταγή για σπανακόρυζο λεμονάτο και σπυρωτό, σαν της μαμάς.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σπανακόρυζο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 320θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 μεγάλο λεμόνι χυμός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
  • Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, τόσο ώστε να μην κολλήσει το σπανάκι στον πάτο. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε το σπανακόρυζο με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το σπανακόρυζο ζεστό ή χλιαρό.

Βίντεο συνταγής

Δείτε τη συνταγή για γεμιστά εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό

Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό.

Croquembouche

To κροκαμπούς είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη τούρτα φτιαγμένη από σουδάκια και καραμέλα. Η συνταγή θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ενθουσιάσει τους πάντες στο σπίτι!

Μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα

Συνταγή για μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα και μανιτάρια.

Περισσότερα άρθρα

Πώς να φτιάξεις άψογο σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Παγωτό καϊμάκι, νόστιμο και μαστιχωτό, που μοσχοβολάει σαλέπι. Μάθετε πώς θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπιτικό παγωτό καϊμάκι.

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Λαχανάκια Βρυξελλών: ο λόγος που πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου!

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ανάμεσα στα λαχανικά του χειμώνα και αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή. Ας μάθουμε γιατί πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ