ΑρχικήΆρθραΤο σνακ της σκοτεινής αίθουσας!

Το σνακ της σκοτεινής αίθουσας!

Το ποπ κορν δεν είχε παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό πριν το 1840, όπου έκανε την εμφάνισή του σε καρναβάλια και εκθέσεις. Το 1885, με την εμφάνιση των πρώτων φορητών μηχανών ποπ κορν, η δημοτικότητά του αυξήθηκε εντυπωσιακά! Οι πωλητές αυτών, ακολούθησαν τα πλήθη, έστησαν καταστήματα και παρουσίασαν στους νεοφώτιστους τις χάρες του βουτύρου και του αλατιού του ποπ κορν. Ήταν ένα φθηνό και νόστιμο ¨μπαμ¨για την εποχή.

Η έκρηξη συνέπεσε με το ξεκίνημα των θεάτρων της Nickelodeon (προαγγέλων των σημερινών σινεμά). Οι πωλητές, άρπαξαν γρήγορα την ευκαιρία και πούλησαν  ποπ κορν έξω από τα θέατρα. Αν και οι υποστηρικτές  το λάτρεψαν, ο χαμός που άφηναν πίσω τους και η μυρωδιά των μηχανών, έκαναν τους ιδιοκτήτες των θεάτρων να αντιδράσουν, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1910-1920, όπου χτίστηκαν και τα πιο καλαίσθητα θέατρα.

Όταν όμως, εμφανίστηκε και αναπτύχθηκε βαθμιαία η Παγκόσμια Οικονομική Ύφεση, μειώθηκαν τα κέρδη, με αποτέλεσμα οι απελπισμένοι ιδιοκτήτες να ψάχνουν τρόπους να βγάλουν λεφτά. Τότε, παρατήρησαν πόσο κερδοφόρα ήταν η επιχείρηση  ποπ κορν και αμέσως εγκατέστησαν μηχανές στο εσωτερικό των δικών τους επιχειρήσεων. Σύντομα, μία ταινία και ένας κουβάς ποπ κορν έγιναν μία από τις κύριες μορφές διασκέδασης τη δεκαετία του ’30.

Τη περίοδο που η τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της και απείλησε το χώρο του κινηματογράφου, οι χορηγήσεις προνομίων στάθηκαν απαραίτητες για την επιτυχία των ταινιών. Και καθώς, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι πωλήσεις των γλυκών δεν ήταν επιτρεπόμενες, οι πωλήσεις  ποπ κορν εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Την εποχή που η ζάχαρη εισήχθη ξανά στο ευρύ κοινό, το ποπ κορν είχε ήδη ριζώσει στα μυαλά των σινεφίλων.

Στην εποχή μας, οι πωλήσεις  ποπ κορν αντιπροσωπεύουν το 40% των καθαρών εσόδων των κινηματογραφικών αιθουσών. Και ενώ, συνεχώς έρχονται στην επιφάνεια νέα σνακ, τα ποπ κορν βγαίνουν νικητές στη διάρκεια του χρόνου!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Ένα ονειρεμένο λαδερό φαγητό με βάση τη μελιτζάνα. Ο συνδυασμός κιμά, τυριών και μπεσαμέλ κάνει τα παπουτσάκια ακαταμάχητα!

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.

Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα

Μπακαλιαροκροκέτες από τον Τάσο Αντωνίου! Τραγανές και χρυσαφένιες κροκέτες με μπακαλιάρο και μπύρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Περισσότερα άρθρα

6 τρόποι να αποφύγουμε την τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση, τί την προκαλεί και πώς μπορούμε να την αποφύγουμε προσέχοντας το φαγητό που τρώμε ή μαγειρεύουμε;

13 ανοιξιάτικες συνταγές με φράουλες

Γλυκά και αλμυρά πιάτα για να απολαύσετε τις φρέσκιες ανοιξιάτικες φράουλες στο έπακρο!

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ