ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΚοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις αποφεύγουν. Μέγα λάθος! Οι μπάμιες έχουν ιδιαίτερη γεύση που απαιτεί κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις πριν μαγειρέψουμε το φαγητό μας.

Αρχικά, ξεκινάμε με το μαρινάρισμα. Είναι απαραίτητο να αφήσετε τις μπάμιες να μαριναριστούν με λευκό ξύδι, ώστε να σκληρύνει το περίβλημά τους και να συγκρατήσουν μέσα τους τα υγρά τους. Αυτά τα υγρά που θυμίζουν ζελέ μπορούν να καταστρέψουν την υφή του φαγητού μας. Γι’αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα αυτή τη συνταγή.

Επίσης το ξύδι δημιουργεί την απαραίτητη οξύτητα κατά το μαγείρεμα και έτσι οι μπάμιες παραμένουν τραγανές και γευστικές. Για τους μυημένους στην τέχνη της μπάμιας, προτείνουμε να πειραματιστείτε με μπαλσάμικο κρασί αντί για ξύδι. Η γεύση του είναι γλυκιά και βαθιά, ενώ η οξύτητά του θωρακίζει τις μπάμιες.

Το επόμενο και τελευταίο βασικό βήμα έχει να κάνει με τη σωστή διαχείριση των συστατικών. Ξεκινάμε να μαγειρεύουμε ξεχωριστά το κοτόπουλο με τις μπάμιες. Το κοτόπουλο πρέπει να σοταριστεί σε υψηλή θερμοκρασία με κρεμμύδια για λίγα λεπτά ώστε να γίνει νόστιμο και να καραμελώσει η κρούστα του. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι είμαστε από πάνω για να μην σκληρύνει εσωτερικά από το ψήσιμο και να μείνει ζουμερό.

Στη συνέχεια, το αφήνουμε να βράσει με ντομάτα για περίπου 30 λεπτά. Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε τις σοταρισμένες μπάμιες. Έχει μεγάλη σημασία να σοτάρουμε τις μπάμιες χωρίς να τις ανακατέψουμε με σπάτουλα. Έτσι θα τις προστατεύσουμε από το να βγάλουν τα υγρά τους και να καταστρέψουν το φαγητό μας.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο με μπάμιες και να ξέρετε ότι όλοι στο εξής θα λατρέψουν τις μπάμιες!

Κοτόπουλο με μπάμιες Συνταγή
Εκτύπωση

Κοτόπουλο με μπάμιες

Κοτόπουλο με μπάμιες από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και να είστε βέβαιοι ότι όλοι θα αγαπήσουν τις μπάμιες!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοτόπουλο με μπάμιες
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 290θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 μπούτια από κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε με peeler το περίβλημα του κοτσανιού από τις μπάμιες (σε κωνικό σχήμα). Τις βάζουμε σε μπολ με το ξύδι και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές, για 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε στο φαγητό το νερό και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.

Ετοιμάζουμε τις μπάμιες:

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις μπάμιες για 3-4 λεπτά, χωρίς να τις ανακατέψουμε με σπάτουλα (θα βγάλουν το ζουμί τους και θα χαλάσουν τη γεύση τους).
  • Προσθέτουμε τις μπάμιες και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με μπάμιες όσο είναι ζεστό.

Δείτε επίσης

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σουφλέ με ζυμαρικά

Σουφλέ με ζυμαρικά από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με μόνο 4 υλικά. Φτιάξτε την πιο νόστιμη μακαρονάδα φούρνου με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Φασολάκια γιαχνί

Αγαπημένο λαδερό φαγητό του καλοκαιριού και όχι μόνο. Προσθέστε άφθονα μυρωδικά και να είστε σίγουροι ότι η συνταγή αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας.

Ταρτάκια με σύκα και μέλι

Συνταγή για πανεύκολα ταρτάκια με σύκα, ροκφόρ και μέλι!

Περισσότερα άρθρα

12 μοναδικές συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας

Οι καλύτερες συνταγές για γλυκά με σοκολάτα, ώστε να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας με μοναδικές γλυκιές δημιουργίες!

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Φεβρουάριος

Τι τρώμε τον Φεβρουάριο; Βάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε νοστιμότατες συνταγές με εποχιακά λαχανικά και φρούτα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ