Advertisement

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις αποφεύγουν. Μέγα λάθος! Οι μπάμιες έχουν ιδιαίτερη γεύση που απαιτεί κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις πριν μαγειρέψουμε το φαγητό μας.

Αρχικά, ξεκινάμε με το μαρινάρισμα. Είναι απαραίτητο να αφήσετε τις μπάμιες να μαριναριστούν με λευκό ξύδι, ώστε να σκληρύνει το περίβλημά τους και να συγκρατήσουν μέσα τους τα υγρά τους. Αυτά τα υγρά που θυμίζουν ζελέ μπορούν να καταστρέψουν την υφή του φαγητού μας. Γι’αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα αυτή τη συνταγή.

Επίσης το ξύδι δημιουργεί την απαραίτητη οξύτητα κατά το μαγείρεμα και έτσι οι μπάμιες παραμένουν τραγανές και γευστικές. Για τους μυημένους στην τέχνη της μπάμιας, προτείνουμε να πειραματιστείτε με μπαλσάμικο κρασί αντί για ξύδι. Η γεύση του είναι γλυκιά και βαθιά, ενώ η οξύτητά του θωρακίζει τις μπάμιες.

Το επόμενο και τελευταίο βασικό βήμα έχει να κάνει με τη σωστή διαχείριση των συστατικών. Ξεκινάμε να μαγειρεύουμε ξεχωριστά το κοτόπουλο με τις μπάμιες. Το κοτόπουλο πρέπει να σοταριστεί σε υψηλή θερμοκρασία με κρεμμύδια για λίγα λεπτά ώστε να γίνει νόστιμο και να καραμελώσει η κρούστα του. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι είμαστε από πάνω για να μην σκληρύνει εσωτερικά από το ψήσιμο και να μείνει ζουμερό.

Στη συνέχεια, το αφήνουμε να βράσει με ντομάτα για περίπου 30 λεπτά. Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε τις σοταρισμένες μπάμιες. Έχει μεγάλη σημασία να σοτάρουμε τις μπάμιες χωρίς να τις ανακατέψουμε με σπάτουλα. Έτσι θα τις προστατεύσουμε από το να βγάλουν τα υγρά τους και να καταστρέψουν το φαγητό μας.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο με μπάμιες και να ξέρετε ότι όλοι στο εξής θα λατρέψουν τις μπάμιες!

5 from 1 vote
Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
1 ώρα 10 λεπτά
Συν. Χρόνος
1 ώρα 20 λεπτά
 
Κοτόπουλο με μπάμιες από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και να είστε βέβαιοι ότι όλοι θα αγαπήσουν τις μπάμιες!
Κατηγορία: Κυρίως πιάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξι κλειδί: Κοτόπουλο με μπάμιες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 290 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου
Υλικά
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 μπούτια από κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αφαιρούμε με peeler το περίβλημα του κοτσανιού από τις μπάμιες (σε κωνικό σχήμα). Τις βάζουμε σε μπολ με το ξύδι και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
  3. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές, για 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε στο φαγητό το νερό και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.
Ετοιμάζουμε τις μπάμιες:
  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις μπάμιες για 3-4 λεπτά, χωρίς να τις ανακατέψουμε με σπάτουλα (θα βγάλουν το ζουμί τους και θα χαλάσουν τη γεύση τους).

  2. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 30 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με μπάμιες όσο είναι ζεστό.

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.