Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα, η καλύτερη συνταγή για μια από τις δύο πιο νόστιμες και διάσημες πίτες στην Ελλάδα. Δοκιμάστε την και θα την λατρέψετε.

Σπανακόπιτα
Υλικά

  • 1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο
  • κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 150 γρ. τριμμένη μυζήθρα 
  • 3 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 5 μεγάλα αυγά βιολογικά κατά προτίμηση
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 190οC στις αντιστάσεις.

  2. Βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν το νερό τους. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να πιει όλα τα υγρά του σε δυνατή φωτιά.

  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τη φέτα και την τριμμένη μυζήθρα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. Απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε απαλά τη σπανακόπιτα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.

  5. Χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα τη σπανακόπιτα. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει αρκετά.

  6. Για 12 μερίδες

  7. Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά και 60 λεπτά χρόνος ψησίματος

  8. Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου / Twentyseven Creative Lab

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.