Τυροκαυτερή σε 5 λεπτά

τυροκαυτερή
Εκτύπωση

Τυροκαυτερή

Πεντανόστιμη τυροκαυτερή από τον Τάσο Αντωνίου! 
Φτιάξτε την τέλεια και πιο εύκολη τυροκαυτερή με φέτα και γιαούρτι ! Το τέλειο άλειμμα για ψωμάκι και τηγανητές πατάτες στο οικογενειακό τραπέζι.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τυροκαυτερή σε 5 λεπτά
Προετοιμασία 1 ώρα 5 λεπτά
Εκτέλεση 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 255θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. φέτα
  • 3 πιπεριές κέρατο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 5 λεπτά ή εναλλακτικά τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στην τοστιέρα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια από το εσωτερικό. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν.  Προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

7 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή