To μενού του Δεκαπενταύγουστου.
Ο Δεκαπενταύγουστος είναι συνυφασμένος με καλοκαιρινές διακοπές και σπιτικό μαμαδίστικο φαγητό! Μια μεγάλη γιορτή που βρίσκεται στην καρδιά του καλοκαιριού και που σημαίνει οικογενειακά τραπέζια, μιας και σε κάθε ελληνική οικογένεια γιορτάζουν Μαρίες οι Παναγιώτηδες και οι Δέσποινες! Οι φίλοι και οι παρέες συναντιούνται, τα εξοχικά σπίτια γεμίζουν κόσμο και τα τραπέζια στρώνονται με πλούσια σπιτικά φαγάκια που αποτελούν το μενού του Δεκαπενταύγουστου.
Το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου έχει ως επίκεντρο το κρέας. Στο Αιγαίο η παράδοση ζητάει κατσικάκι αφού τα ντόπια ερίφια είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Αν προτιμάτε πιο καθημερινές γεύσεις, επιλέξτε ένα πιάτο με βάση το χοιρινό ή το μοσχάρι, το οποίο θα είναι πλούσιο, λουσάτο και θα συνοδεύεται από κρασί. Ιδανικά συνοδευτικά είναι οι πατάτες ή ακόμη και τα μακαρόνια.
Εμείς σχεδιάσαμε για εσάς το μενού του Δεκαπενταύγουστους με πλούσια ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα, και φυσικά δροσερά γλυκά για επιδόρπιο!
Ορεκτικά και σαλάτες
Κυρίως πιάτα
Χοιρινό κότσι με πατάτες στο φούρνο, ιδανικό για κάθε γιορτινή περίσταση που ζητά κρέας!
Γιουβέτσι ζουμερό με μοσχαράκι
Γιουβέτσι χταπόδι για πιο καλοκαιρινές γεύσεις