ΑρχικήΣυνταγέςΛαδεράΣοφαγάδα ή σοφεγάδο
Σοφαγάδα ή τουρλού στο φούρνο συνταγή
Εκτύπωση

Σοφαγάδα ή τουρλού στον φούρνο

Απολαυστική σοφαγάδα ή τουρλού από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτό το φαγητό αποτελεί τη νησιώτικη εκδοχή του μπριάμ και είναι ιδανικό για να χρησιμοποιήσετε ό,τι λαχανικό έχετε στην κουζίνα σας.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σοφαγάδα ή τουρλού στον φούρνο
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 375θερμίδες

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πατάτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
  • Για τη σοφαγάδα ή τουρλού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο λαχανικό έχουμε στη διάθεσή μας.
  • Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα βάζουμε σε μεγάλο ταψί. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Λιώνουμε τα σκόρδα με τη λάμα του μαχαιριού και τα ρίχνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί η βάση του ταψιού (περίπου 1 φλιτζάνι).
  • Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Σερβίρουμε τη σοφαγάδα με φέτα (προαιρετικά).

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γρανίτα πεπόνι

Δροσερή γρανίτα πεπόνι με μόνο δυο υλικά. Αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Gingerbread μπισκότα με royal icing

Τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ. Το γλάσο royal icing είναι απίθανο γευστικά αλλά και σαν σχέδιο διακόσμησης για τα μαλακά μπισκοτάκια σας.

Πιτσάκια cupcakes

Μία πρωτότυπη συνταγή που σας επιτρέπει να πειραματίστε με τα αγαπημένα σας υλικά ή απλώς να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στο ψυγείο.

Περισσότερα άρθρα

10 κλασικές μαμαδίστικες συνταγές για τη Γιορτή της Μητέρας

Δέκα μοναδικές συνταγές για αγαπημένα φαγητά και γλυκά ιδανικά για τη Γιορτή της Μητέρας, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

Μυστικά για τέλειο αρνί στη σούβλα

17 tips και μυστικά για ζουμερό αρνί και κρεατομεζέδες στη σούβλα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ