ΑρχικήΣυνταγέςΛαδεράΣοφαγάδα ή σοφεγάδο
Σοφαγάδα ή τουρλού στο φούρνο συνταγή
Εκτύπωση

Σοφαγάδα ή τουρλού στον φούρνο

Απολαυστική σοφαγάδα ή τουρλού από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτό το φαγητό αποτελεί τη νησιώτικη εκδοχή του μπριάμ και είναι ιδανικό για να χρησιμοποιήσετε ό,τι λαχανικό έχετε στην κουζίνα σας.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σοφαγάδα ή τουρλού στον φούρνο
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 375θερμίδες

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πατάτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
  • Για τη σοφαγάδα ή τουρλού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο λαχανικό έχουμε στη διάθεσή μας.
  • Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα βάζουμε σε μεγάλο ταψί. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Λιώνουμε τα σκόρδα με τη λάμα του μαχαιριού και τα ρίχνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί η βάση του ταψιού (περίπου 1 φλιτζάνι).
  • Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Σερβίρουμε τη σοφαγάδα με φέτα (προαιρετικά).

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καζάν ντιπί

Συνταγή για καζάν ντιπί!

Καβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τους πιο νόστιμους μεζέδες θαλασσικών που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την καβουρόψιχα με γαρίδες.

Χριστόψωμο

Χριστόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Μία παραδοσιακή συνταγή για χριστόψωμο, που σύμφωνα με την παράδοση την φτιάχνουμε μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα.

Περισσότερα άρθρα

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή απλό ελαιόλαδο; Να η διαφορά

Μάθετε ποιο ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τη συνταγή!

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ