Εκτύπωση
Σοφαγάδα ή τουρλού στον φούρνο
Απολαυστική σοφαγάδα ή τουρλού από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτό το φαγητό αποτελεί τη νησιώτικη εκδοχή του μπριάμ και είναι ιδανικό για να χρησιμοποιήσετε ό,τι λαχανικό έχετε στην κουζίνα σας.
Μερίδες 5
Θερμίδες 375θερμίδες
Υλικά
- 2 μελιτζάνες
- 2 κολοκυθάκια
- 2 κρεμμύδια
- 2 πατάτες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
- Για τη σοφαγάδα ή τουρλού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο λαχανικό έχουμε στη διάθεσή μας.
- Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα βάζουμε σε μεγάλο ταψί. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Λιώνουμε τα σκόρδα με τη λάμα του μαχαιριού και τα ρίχνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί η βάση του ταψιού (περίπου 1 φλιτζάνι).
- Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Σερβίρουμε τη σοφαγάδα με φέτα (προαιρετικά).
Υπέροχο το φαγητό σας! Το λατρέψαμε σήμερα