Πίτα σε 10 λεπτά με κρέας και λαχανικά

Η πιο εύκολη πίτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο, κρέας και ζουμερή γέμιση λαχανικών. Αξιοποιήστε ό,τι υλικό σας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι και φτιάξτε τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου!

Πίτα σε 10 λεπτά με κρέας και λαχανικά
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
35 λεπτά
Συνολικός χρόνος
45 λεπτά
 
Μια πεντανόστιμη πίτα με κρέας και λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για πίτα με ό,τι υλικό έχει περισσέψει από τις γιορτές, ζουμερή γέμιση και το πιο τραγανό φύλλο.
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 280 θερμίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία χωριάτικα φύλλα "τόσο απλά" της alfa
  • 1 φλιτζ. γαλοπούλα μαγειρεμένη ή άλλο κρέας που έχει περισσέψει
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πράσο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα μικρά ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. ζωμός κότας
  • 100 γρ. κάστανα
  • 1 φέτα μπέικον σοταρισμένο
  • 1 κ.σ. σταφίδες
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  2. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και 1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κάστανα, το μπέικον και τις σταφίδες.
  4. Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.

 

Δείτε ακόμα: η πιο εύκολη σαλάτα του Καίσαρα!

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.