Τώρα, το σάντουιτς έρχεται ουρανεκατέβατο

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Κι εκεί που περπατάς αγχωμένος για να προλάβεις όλα ή αμέριμνος γιατί κατάλαβες πως το πολύ στρες δεν έχει ευτυχή κατάληξη, προσγειώνεται μπροστά σου ένα αλεξίπτωτο που κουβαλά ένα σάντουιτς. Κάποιοι θα γελάσουν και θα αναρωτηθούν για το πόσο μεγάλη είναι η φαντασία μας. Κι όμως, αν μέναμε στη Νέα Υόρκη, θα βλέπαμε ιπτάμενα σάντουιτς που φτάνουν στον παραλήπτη τους με αλεξίπτωτου, σαν μάννα εξ ουρανού. 

Η ιδέα αυτή, που επιβεβαιώνει ότι πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, ανήκει στους ιδιοκτήτες ενός μικρού εστιατορίου, του Jafflechutes  που βρίσκεται στη συνοικία Greenpoint, στο Brooklyn. Το Jafflechutes είναι το αδερφάκι ενός παρόμοιου εστιατορίου που βρίσκεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου και για πρώτη φορά σάντουιτς με αλεξίπτωτα προσγειώθηκαν στους δρόμους της πόλης. Στην χώρα των καγκουρό, τα ψημένα σάντουιτς ονομάζονται jaffles, οπότε η ονομασία του εστιατορίου που ξεκινά να επεκτείνεται, με πρώτο σταθμό τη Νέα Υόρκη, δεν αποτελεί έκπληξη.

Η όλη σύλληψη και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ιδιαίτερου τρόπου παράδοσης είναι απλή. Ο πελάτης, που έχει ήδη πληρώσει την παραγγελία του μέσω PayPal, πρέπει να παρακολουθεί τη σελίδα του Jafflechutes στα social media, και πιο συγκεκριμένα στο Facebook και Twitter, για να δει πού ακριβώς θα προσγειωθεί το σάντουιτς.  Στη συνέχεια, μόλις ενημερωθεί για τον τόπο παράδοσης, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να πάει στην ακριβή τοποθεσία η οποία διακρίνεται από ένα ‘’Χ’’, να σταθεί ακριβώς στο σημείο που του υποδεικνύεται και να απλώσει τα χέρια του για να παραλάβει το δικό του ιπτάμενο σάντουιτς.

Για του λόγου το αληθές, δείτε το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.