Τάρτα, η βασίλισσα της κουζίνας

Από την Αθανασία Στεφανίδου,

 

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νοστιμιά μίας παραδοσιακής πίττας. Ωστόσο, είναι φορές που οι πειραματισμοί με μία κλασική Γαλλική συνταγή για ζύμη Pâte Brisée (Πατ Μπριζέ), ανοίγουν νέους δρόμους στην κουζίνα μας. Με λίγη τεχνική και με τη συνοδεία μερικών φτωχών πλην νόστιμων υλικών που θα απλώσουμε επάνω της, η ζύμη αυτή γίνεται μία πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο καλοκαιρινό πιάτο, συνοδεία παγωμένης μπίρας και κλασικής jazz! 

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μία τάρτα διαμέτρου 30 εκατοστών είναι:

  • 250 γρ. φαρίνα
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία ψυγείου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού σε θερμοκρασία ψυγείου
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

 

Σηκώνουμε μανίκια και ξεκινάμε:

Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια μας την απλώνουμε στο ειδικό σκεύος για τάρτες. Ψήνουμε τη ζύμη μας σε προθερμασμένο φούρνο, πρώτα μόνη της, αφού τρυπήσουμε καλά την επιφάνειά της με ένα πιρούνι, στους 180° C για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, απλώνουμε επάνω της τα υλικά της αρεσκείας μας και ολοκληρώνουμε το φούρνισμα στην ίδια θερμοκρασία για ακόμα 30 λεπτά περίπου. 

Καλή επιτυχία!  

 

     

Πηγή: http://chefsimon.lemonde.fr/pate-brisee.html

Eικόνα via http://www.dolcecucinare.it/ricetta-pasta-brise/

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.