ΑρχικήΆρθραΤάρτα, η βασίλισσα της κουζίνας

Τάρτα, η βασίλισσα της κουζίνας

Από την Αθανασία Στεφανίδου,

 

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νοστιμιά μίας παραδοσιακής πίττας. Ωστόσο, είναι φορές που οι πειραματισμοί με μία κλασική Γαλλική συνταγή για ζύμη Pâte Brisée (Πατ Μπριζέ), ανοίγουν νέους δρόμους στην κουζίνα μας. Με λίγη τεχνική και με τη συνοδεία μερικών φτωχών πλην νόστιμων υλικών που θα απλώσουμε επάνω της, η ζύμη αυτή γίνεται μία πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο καλοκαιρινό πιάτο, συνοδεία παγωμένης μπίρας και κλασικής jazz! 

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μία τάρτα διαμέτρου 30 εκατοστών είναι:

  • 250 γρ. φαρίνα
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία ψυγείου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού σε θερμοκρασία ψυγείου
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

 

Σηκώνουμε μανίκια και ξεκινάμε:

Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια μας την απλώνουμε στο ειδικό σκεύος για τάρτες. Ψήνουμε τη ζύμη μας σε προθερμασμένο φούρνο, πρώτα μόνη της, αφού τρυπήσουμε καλά την επιφάνειά της με ένα πιρούνι, στους 180° C για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, απλώνουμε επάνω της τα υλικά της αρεσκείας μας και ολοκληρώνουμε το φούρνισμα στην ίδια θερμοκρασία για ακόμα 30 λεπτά περίπου. 

Καλή επιτυχία!  

 

     

Πηγή: http://chefsimon.lemonde.fr/pate-brisee.html

Eικόνα via http://www.dolcecucinare.it/ricetta-pasta-brise/

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό πεπόνι

Συνταγή για παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι!

Γαλλική βασιλόπιτα ή galette des rois

Συνταγή για galette des rois, η παραδοσιακή γαλλική βασιλόπιτα από σφολιάτα!

Λουκουμάδες με σοκολάτα

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστούς λουκουμάδες με υπέροχη γκανάς από σοκολάτα μαύρη και λευκή!

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό για τέλεια αφράτη φανουρόπιτα

Η τέλεια φανουρόπιτα χρειάζεται αυτό το υλικό για να γίνει φουσκωτή, αφράτη και απόλυτα ζουμερή!

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή απλό ελαιόλαδο; Να η διαφορά

Μάθετε ποιο ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τη συνταγή!

Πεπόνι, ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού με λίγες θερμίδες!

Πεπόνι: θερμίδες, βιταμίνες και ιδιότητες. Το πεπόνι έχει πολύ σημαντική διατροφική και θρεπτική αξία για τον οργανισμό, όπως και μοναδικά οφέλη στην υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ