Σουπιές με φακές και σπανάκι

Σουπιές με φακές και σπανάκι

Υλικά

2 φλ. τσαγιού φακές
800 γραμμ. καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμμ. σπανάκι (μικρόφυλλο)
400 γραμμ. (1 συσκευασία) ντοματάκια πομοντόρια κομμένα σε καρέ
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. σταφίδες
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25’, μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.

Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές. Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄. Τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Στο τέλος το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.

 

Για 5 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

 

 

Πηγή: www.argiro.gr

https://www.mamapeinao.gr/soupies-me-fakes-kai-spanaki/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.