ΑρχικήΣυνταγέςΣουπιές με φακές και σπανάκι
Σουπιές με φακές και σπανάκι
Εκτύπωση

Σουπιές με φακές και σπανάκι

Σουπιές με φακές και σπανάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα ελαφρύ και γευστικό πιάτο με σουπιές στην κατσαρόλα, ιδανικό για νηστεία.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σουπιές με φακές και σπανάκι
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 480θερμίδες

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού φακές βρασμένες για 20 λεπτά
  • 500 γρ. σπανάκι μικρόφυλλο πλυμένο
  • 600 γρ. καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε νερό που βράζει ζεματάμε για 1 λεπτό το σπανάκι και στη συνέχεια το βάζουμε σε μπολ γεμάτο με νερό με παγάκια.
  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις φακές και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατιμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις σουπιές και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 30-40 λεπτά. Παράλληλα προσθέτουμε σε 2 δόσεις τον μισό ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τις σουπιές με φακές και σπανάκι ζεστές.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτσα με τέσσερα τυριά

Η πιο πρωτότυπη πίτσα με τυριά. Δοκιμάστε σήμερα αυτή τη συνταγή για πίτσα με τέσσερα τυριά, πατάτες και δεντρολίβανο!

Μους σοκολάτας με καφέ (3 υλικά)

Γρήγορη μους σοκολάτας με καφέ. Εύκολα και με τρια μόλις υλικά!

Μακαρόνια με μανιτάρια α λα κρεμ

Συνταγή για μακαρόνια με μανιτάρια α λα κρεμ στο φούρνο!

Περισσότερα άρθρα

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Ροδάκινα: 7 οφέλη του καλοκαιρινού φρούτου στην υγεία

Τα ροδάκινα είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο με πλούσια γεύση και μοναδικά οφέλη για τον οργανισμό και την υγεία!

9+1 συνταγές για παγωτό που θα λατρέψεις

 Σπιτικό παγωτό σε αγαπημένες γεύσεις και δοκιμασμένες συνταγές, με ελάχιστα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ