Το σουβλάκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά της Ελληνικής κουζίνας, με μακρά ιστορία και ευρεία απήχηση σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα πιάτο που αποτελείται από κομμάτια κρέατος που ψήνονται σε σουβλάκια, συνήθως σε ανοιχτή φωτιά.

Η πρώτη αναφορά στο σουβλάκι χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα, όπου στον αρχαίο Όλυμπο αποτέλεσε κοινό τρόπο διατροφής των θεών. Σήμερα, το σουβλάκι είναι ένα δημοφιλές φαγητό στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Το κρέας που χρησιμοποιείται στο σουβλάκι είναι συνήθως χοιρινό, κοτόπουλο ή αρνί. Συνήθως κόβεται σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια σούβλιζεται σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια και ψήνεται σε ανοιχτή φωτιά.

Σουβλάκι
Εκτύπωση

Σουβλάκι αλλιώς

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σουβλάκι αλλιώς
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 451θερμίδες

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχάρι κόντρα
    6 κ.σ. ξίδι
    1 κ.σ. πάπρικα
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Λίγο ελαιόλαδο
    6 πίτες για σουβλάκι
    2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Λίγα φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού
    2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
    Για τη σος με γιαούρτι:
    300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1. Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ξίδι και με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο ψυγείο.
  • 2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα. Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄-8΄ σε χαμηλή φωτιά, να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.
  • 3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  • 4. Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή για λίγο στο φούρνο.
  • 5. Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα, βάζουμε ολόκληρα φύλλα σα-
  • λάτας, φέτες ντομάτας, κρέας με κρεμμύδια και τέλος σος γιαουρτιού.
  • Extra tip: Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο έχουμε ως αποτέλεσμα να σπάνε οι ίνες του κρέατος και να μαλακώνει αρκετά. Με την προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπούμε τη γεύση.

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χοιρινό ρολό με γέμιση

Πεντανόστιμο χοιρινό ρολό με γέμιση από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει ζουμερό χοιρινό με τραγανή κρούστα και λαχταριστή γέμιση από μπέικον, λιωμένο τυρί και σπανάκι.

Αλμυρές τηγανίτες με πράσα

Συνταγή για αλμυρές τηγανίτες με πράσα.

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα. Γευστική συνταγή για παραδοσιακά ντολμαδάκια με ρύζι και μυρωδικά. Νηστίσιμα ντολμαδάκια, εύκολα και γρήγορα!

Περισσότερα άρθρα

8 συνταγές για γλυκά ψυγείου με μπισκότα

Φτιάξτε τα πιο υπέροχα γλυκά ψυγείου με μπισκότα! Πεντανόστιμα δροσερά γλυκά με μπισκότα, τα φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα χωρίς ψήσιμο!

Λαχταριστές συνταγές με ροδάκινα

Λαχταριστές καλοκαιρινές συνταγές με ροδάκινα της εποχής! Ροδάκινα στρουμπουλά και ζουμερά που μπαίνουν στις συνταγές μας και χαρίζουν απίστευτες γεύσεις!

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τάσο να είσαι καλά! Φοβερή συνταγή για σουβλάκι. Το κάνουμε κάθε εβδομάδα με τα μικρά στο σπίτι και γίνεται χαμός!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ