Σουβλάκι αλλιώς

Print

Σουβλάκι αλλιώς

Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Σουβλάκι αλλιώς
Prep Time 15 λεπτά
Cook Time 15 λεπτά
Total Time 30 λεπτά
Servings 6
Calories 451θερμίδες

Ingredients

  • 600 γρ. μοσχάρι κόντρα
    6 κ.σ. ξίδι
    1 κ.σ. πάπρικα
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Λίγο ελαιόλαδο
    6 πίτες για σουβλάκι
    2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Λίγα φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού
    2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
    Για τη σος με γιαούρτι:
    300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Πιπέρι

Instructions

  • 1. Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ξίδι και με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο ψυγείο.
  • 2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα. Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄-8΄ σε χαμηλή φωτιά, να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.
  • 3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  • 4. Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή για λίγο στο φούρνο.
  • 5. Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα, βάζουμε ολόκληρα φύλλα σα-
  • λάτας, φέτες ντομάτας, κρέας με κρεμμύδια και τέλος σος γιαουρτιού.
  • Extra tip: Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο έχουμε ως αποτέλεσμα να σπάνε οι ίνες του κρέατος και να μαλακώνει αρκετά. Με την προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπούμε τη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή