Το σουβλάκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά της Ελληνικής κουζίνας, με μακρά ιστορία και ευρεία απήχηση σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα πιάτο που αποτελείται από κομμάτια κρέατος που ψήνονται σε σουβλάκια, συνήθως σε ανοιχτή φωτιά.

Η πρώτη αναφορά στο σουβλάκι χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα, όπου στον αρχαίο Όλυμπο αποτέλεσε κοινό τρόπο διατροφής των θεών. Σήμερα, το σουβλάκι είναι ένα δημοφιλές φαγητό στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Το κρέας που χρησιμοποιείται στο σουβλάκι είναι συνήθως χοιρινό, κοτόπουλο ή αρνί. Συνήθως κόβεται σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια σούβλιζεται σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια και ψήνεται σε ανοιχτή φωτιά.

Σουβλάκι
Εκτύπωση

Σουβλάκι αλλιώς

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σουβλάκι αλλιώς
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 451θερμίδες

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχάρι κόντρα
    6 κ.σ. ξίδι
    1 κ.σ. πάπρικα
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Λίγο ελαιόλαδο
    6 πίτες για σουβλάκι
    2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Λίγα φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού
    2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
    Για τη σος με γιαούρτι:
    300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1. Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ξίδι και με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο ψυγείο.
  • 2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα. Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄-8΄ σε χαμηλή φωτιά, να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.
  • 3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  • 4. Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή για λίγο στο φούρνο.
  • 5. Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα, βάζουμε ολόκληρα φύλλα σα-
  • λάτας, φέτες ντομάτας, κρέας με κρεμμύδια και τέλος σος γιαουρτιού.
  • Extra tip: Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο έχουμε ως αποτέλεσμα να σπάνε οι ίνες του κρέατος και να μαλακώνει αρκετά. Με την προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπούμε τη γεύση.

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστίτσιο με λαχανικά

Συνταγή για ελαφρύ παστίτσιο με λαχανικά.

Μακαρονάδα με σύγκλινο, λαχανικά και φέτα

Γευστική μακαρονάδα με σύγκλινο Μάνης, σάλτσα ντομάτας, λαχανικά και φέτα. Ένα πλούσιο γεύμα με μοναδικά ελληνικά προϊόντα.

Τράιφλ με μελομακάρονα

Τράιφλ με μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου! Αξιοποιήστε τα γλυκά που περίσσεψαν από τις γιορτές με αυτήν την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για την Πρωτοχρονιά

Οι πιο γευστικές προτάσεις για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

5 σημεία στην κουζίνα που φωλιάζουν τα μικρόβια & πώς να τα εξολοθρεύσετε

Τα μικρόβια στην κουζίνα κρύβονται σε σημεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Μάθετε πώς θα τα εξολοθρεύσετε!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τάσο να είσαι καλά! Φοβερή συνταγή για σουβλάκι. Το κάνουμε κάθε εβδομάδα με τα μικρά στο σπίτι και γίνεται χαμός!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ