ΑρχικήΆρθραΤα ΒορΟινά έρχονται στην Αθήνα

Τα ΒορΟινά έρχονται στην Αθήνα

Η γνωστή εκδήλωση γευσιγνωσίας «τα ΒορΟινά», που κατά παράδοση εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016. Για 12η συνεχή χρονιά η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» παρουσιάζει στην  Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οίνοι  νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι,   καθώς και μια πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία αποσταγμάτων, αποτελούν την σπουδαία αυτή συλλογή. 

Την εβδομάδα που προηγείται, από 23 έως 31 Ιανουαρίου, η Αθήνα υποδέχεται «τα ΒορΟινά» και τους παραγωγούς τους με μια σειρά από οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Οι «ΒορΟινές» εκδηλώσεις περιλαμβάνουν βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους,  σεμινάρια και masterclasses, ενώ επιλεγμένα εστιατόρια, bars και wine bars θα προβάλλουν με τον δικό τους τρόπο το βορειοελλαδίτικο κρασί, μέσα από εμπλουτισμένες οινικές λίστες, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμήν των ΒορΟινών.  

Επιπλέον, η ένωση των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, έναν θεσμό που υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως και με στόχο να προωθηθεί ο  ρόλος του οινοχόου στη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των ΒορΟινών και  θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2016 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό που  διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων. Το κοινό, την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την τελική αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου.  

Χορηγοί επικοινωνίας των ΒορΟινών είναι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΕ-ΜΠΕ), το www.mamapeinao.gr, η εφημερίδα «Καθημερινή», τα περιοδικά «Οινοχόος» και «Γαστρονόμος», η «Lifo», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Pepper 96,6» και το www.bitterbooze.com.

Ξενοδοχείο Grande Bretagne |  Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ώρες λειτουργίας:

  • 12.00-18.00 για επαγγελματίες (Είσοδος: αυστηρά με επαγγελματική κάρτα)
  • 18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (Είσοδος: 8 ευρώ)

Για περισσότερες πληροφορίες: www.voroina.gr

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καταΐφι με παγωτό

Απίθανο καταΐφι με καϊμάκι, βύσσινο και φιστίκι Αιγίνης!

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Φανταστική συνταγή για γλυκιά πίτα κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη πίτα κολοκύθας που τρώγεται ως επιδόρπιο αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό.

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Φτιάχνουμε το παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη, το υπέροχο γλυκό του κουταλιού σταφύλι! Ένα εύκολο, απλό και άκρως αρωματικό φθινοπωρινό γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

Χρησιμοποιείτε συχνά αντικολλητικά τηγάνια; Δείτε ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι σας.

4 απολαυστικές συνταγές για ζεστή σοκολάτα

Το αγαπημένο ρόφημα του χειμώνα σε 4 απολαυστικές παραλλαγές.

Τα 6 μυστικά επιτυχίας για τέλεια ρεβίθια

Μυστικά για πεντανόστιμα ρεβίθια με οποιοδήποτε τρόπο κι αν τα μαγειρέψετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ