Από την Μαίρη Βλάχου,
Η νηστεία των Χριστουγέννων ξεκινά από τις 15 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την εκκλησία, πρόκειται για μια περίοδο έντονης πνευματικής εργασίας κα ψυχοσωματικής προετοιμασίας για τον εορτασμό της γέννησης του Χριστού.
Η παράδοση θέλει κατά τη νηστεία των Χριστουγέννων να νηστεύουμε το κρέας, τα γαλακτομικά και τα αυγά. Από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, επιτρέπεται να τρώμε ψάρι το Σάββατο και την Κυριακή και λάδι τη Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη. Από 18 έως 23 Δεκεμβρίου νηστεύουμε το ψάρι και επιτρέπεται να τρώμε λάδι, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής. Την παραμονή Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) νηστεύουμε το λάδι και το κρασί, εκτός αν τύχει Σάββατο ή Κυριακή.
Βρείτε υπέροχες νηστίσιμες συνταγές για τη νηστεία των Χριστουγέννων με ένα κλικ εδώ!