Το φαλάφελ είναι μια ανατολίτικη νοστιμιά που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει δυναμική εμφάνιση στα εστιατορικά δρώμενα της πόλης. Ορκισμένοι κρεατοφάγοι έχουν απαρνηθεί τα παραδοσιακά κεφτεδάκια της μαμάς και υποκύπτουν στην τραγανή υφή και την πλούσια, αρωματική γεύση του φαλάφελ. Ένα παραδοσιακό φαγητό της Μέσης Ανατολής κι ένα είδος street food, που εμείς το θεωρούμε το σουβλάκι της Ανατολής, αφού συνήθως πωλείται τυλιγμένο σε πίτα και με διάφορα λαχανικά.
Στην ελληνική εκδοχή του, το φαλάφελ παίρνει το όνομα ρεβιθοκεφτές. Πριν ετοιμάσετε τη συνταγή για φαλάφελ, δείτε τα μικρά μυστικά για εγγυμένη επιτυχία και απόλαυση.
1. Προετοιμασία
Φυσικά και πρέπει να βάλετε τα ρεβίθια και τη φάβα ή τα κουκιά να μουλιάσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Το κάθε υλικό θα μπει σε ξεχωριστό μπολ το καθένα και θα προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να μαλακώσουν πιο εύκολα. Το επόμενο βήμα είναι να τα στραγγίξετε καλά και αμέσως μετά να τα βράσετε.
2. Μείγμα
Μόλις πλάσετε το μείγμα για τα φαλάφελ, το αφήνετε στο μπολ, το σκεπάζετε με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά. Με τον τρόπο αυτό, το μείγμα θα σταθεροποιηθεί και δεν θα διαλύεται το φαλάφελ μετά το τηγάνισμα.
3. Τηγάνισμα
Ζεσταίνετε το λάδι, ελαιόλαδο ή και ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε τα φαλάφελ και τα τηγανίζετε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Πριν τα σερβίρετε, τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν το περιττό λάδι.
Τώρα που μάθατε τα μυστικά, ώρα να φτιάξετε την αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Δείτε τη στο παρακάτω βίντεο.
Πολύ ωραίο άρθρο!