Χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα. Υπέροχη συνταγή για αυτούς που αγαπούν το χοιρινό φιλέτο και τις ιδιαίτερες γεύσεις.

Χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα
Μερίδες 7
Θερμίδες 444θερμίδες
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο από χοιρινό μπούτι
- 30 κάστανα για τη γέμιση και το γαρνίσμα βρασμένα και καθαρισμένα
- 12 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 50 ml μαυροδάφνη
- 150 ml ζωμός κότας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα φασκόμηλου. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο που έχουμε κόψει σε λωρίδες. Φτιάχνουμε τα ρολάκια βάζοντας φασκόμηλο και από ένα κάστανο στο καθένα. Σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα ρολάκια, τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα κάστανα. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε τα ρολάκια και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Προαιρετικά προσθέτουμε το βούτυρο. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τα κρεμμύδια και τα κάστανα.
Δείτε επίσης: Το καλύτερο banofee
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!
Υπέροχη συνταγή!