ΑρχικήΒίντεοΣοκολατένια ντόνατς
Εκτύπωση

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σοκολατένια ντόνατς
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 35 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 370θερμίδες

Υλικά

  • 240 g. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 7 g. ξηρή μαγιά
  • 550 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 g. καστανή ζάχαρη
  • 5 g. βανίλια
  • 40 g. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 115 g. βούτυρο λιωμένο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 175 g. ζάχαρη άχνη
  • 25 g. κακάο
  • 2-3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε αναμειγνύοντας το γάλα και τη ξηρή μαγιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει η μαγιά.
  • Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα.
  • Βάζουμε το εξάρτημα του γάντζου στο μίξερ και χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το διάλυμα μαγιάς και χτυπάμε ξανά. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια λεία και απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Ζυμώνουμε για ένα λεπτό μέχρι να γίνει λεία και σχηματίστε μια σφιχτή μπάλα. Επαναφέρουμε τη ζύμη στον κάδο, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και βάζουμε στον φούρνο στους 40οC μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
  • Σε αλευρωμένο πάγκο, μεταφέρουμε τη φουσκωμένο ζύμη και με πλάστην την ανοίγουμε σε μέτριο πάχος. Με στρογγυλά κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε ντόνατς. Κόβουμε ξανά με μικρότερο κουπάτ στο κέντρο κάθε ντόνατ για να πετύχουμε το χαρακτηριστικό σχήμα.
  • Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα βάζουμε στον φούρνο στους 40oC (προαιρετικά τα καλύπτουμε με μια πετσέτα) και αφήνουμε να φουσκώσουν για 45-60 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Τηγανίζουμε κάθε ντόνατ από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα τα ακουμπάμε σε σχάρα για να στάξει τυχόν περίσσια ποσότητα λαδιού.

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • Όταν τηγανίσουμε όλα τα ντόνατ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη με κακάο και νερό μέχρι να έχουμε ένα πηχτό και κολλώδες γλάσο. Περνάμε τα ντόνατ από τη μια πλευρά στο γλάσο και τα αφήνουμε στη σχάρα μέχρι να σταθεί η επικάλυψη. Σερβίρουμε τα ντόνατ κρύα.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Πίτσα με άρωμα Κρήτης. Το κρητικό απάκι, εκλεκτό αλλαντικό από χοιρινό κρέας, ξεχωρίζει σε αυτή τη συνταγή.

Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και μαλακό τυρί

Συνταγή για χορταστική σαλάτα με αβοκάντο από τον Τάσο Αντωνίου. Προσθέστε στη σαλάτα μαγειρεμένο κοτόπουλο ή τόνο και απολαύστε ένα πλήρες γεύμα!

Στρούντελ με γέμιση μήλο

Αυθεντική συνταγή για στρούντελ με μήλο από την Αλσατία!

Περισσότερα άρθρα

9+1 συνταγές για παγωτό που θα λατρέψεις

 Σπιτικό παγωτό σε αγαπημένες γεύσεις και δοκιμασμένες συνταγές, με ελάχιστα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΕΛΕΙΑ!!! μπραβο πολυ ωραια συνταγη!! τα καναμε με τα παιδια με διαφορες σοκολατες και απο τοτε δεν αγορασαμε ποτε ξανα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ