ΑρχικήΆρθραΣυνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Η σκορδαλιά είναι το αγαπημένο ελληνικό ντιπ που συνοδεύει το μπακαλιάρο στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Απόλυτη πρωταγωνίστρια του γιορτινού αυτού τραπεζιού, με έντονη σκορδάτη γεύση, η σκορδαλιά εκτός από την κλασική εκδοχή της, μπορεί να απογειωθεί με μερικές αλλαγές στη βασική συνταγή. Εμείς σας προτείνουμε σκορδαλιά σε τρεις παραλλαγές, την οποία θα απολαύσετε όχι μόνο την 25η Μαρτίου, αλλά όλο το χρόνο, ειδικά εάν είστε λάτρεις του σκόρδου!

Οι προτάσεις μας είναι: σκορδαλιά με ψωμί, σκορδαλιά με πατάτα, αλλά και η γαλλική σκορδαλιά aioli, μια σως σκόρδου, αρκετά δυνατή που συνηθίζεται κυρίως στη Νότια Γαλλία, ιδιαίτερα σε πόλεις γύρω από τη Μεσόγειο. Η αυθεντική aioli παρασκευάζεται αποκλειστικά και μόνο από σκόρδο, κρόκους αυγών, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Έχει ιδιαίτερα δυνατή γεύση και ταιριάζει με τηγανητά ή βραστά ψαριά καθώς με λαχανικά στον ατμό ή ψητά.

Σκορδαλιά Συνταγές

1. Σκορδαλιά με ψωμί

2. Σκορδαλιά με πατάτες

3. Aioli, η γαλλική σκορδαλιά

Υλικά

  • 6 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στο μούλτι ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις πολτοποιούμε μαζί με το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Συνεχίζοντας την πολτοποίηση, ρίχνουμε σιγά σιγά και το ελαιόλαδο. Η aioli  είναι έτοιμη όταν έχει αρχίσει να φουσκώνει και η υφή της είναι λεπτή και απαλή. Την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα.

Βίδες με πέστο μαϊντανού

Συνταγή για μακαρόνια βίδες με πέστο μαϊντανού. Αρωματική σάλτσα πέστο από μαϊντανό, χωρίς τυρί, που δίνει αίσθηση φρεσκάδας στη μακαρονάδα μας.

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Ένα φανταστικό αλμυρό κέικ, ιδανικό για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, το γραφείο, το οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι!

Περισσότερα άρθρα

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

Κανέλα ή κασσία; Μάθετε ποια είναι η αυθεντική κανέλα

Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην κανέλα Κεϋλάνης και την κινέζικη κανέλα, γνωστή και ως κασσία;

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ