ΑρχικήΆρθραΣυνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Η σκορδαλιά είναι το αγαπημένο ελληνικό ντιπ που συνοδεύει το μπακαλιάρο στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Απόλυτη πρωταγωνίστρια του γιορτινού αυτού τραπεζιού, με έντονη σκορδάτη γεύση, η σκορδαλιά εκτός από την κλασική εκδοχή της, μπορεί να απογειωθεί με μερικές αλλαγές στη βασική συνταγή. Εμείς σας προτείνουμε σκορδαλιά σε τρεις παραλλαγές, την οποία θα απολαύσετε όχι μόνο την 25η Μαρτίου, αλλά όλο το χρόνο, ειδικά εάν είστε λάτρεις του σκόρδου!

Οι προτάσεις μας είναι: σκορδαλιά με ψωμί, σκορδαλιά με πατάτα, αλλά και η γαλλική σκορδαλιά aioli, μια σως σκόρδου, αρκετά δυνατή που συνηθίζεται κυρίως στη Νότια Γαλλία, ιδιαίτερα σε πόλεις γύρω από τη Μεσόγειο. Η αυθεντική aioli παρασκευάζεται αποκλειστικά και μόνο από σκόρδο, κρόκους αυγών, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Έχει ιδιαίτερα δυνατή γεύση και ταιριάζει με τηγανητά ή βραστά ψαριά καθώς με λαχανικά στον ατμό ή ψητά.

Σκορδαλιά Συνταγές

1. Σκορδαλιά με ψωμί

2. Σκορδαλιά με πατάτες

3. Aioli, η γαλλική σκορδαλιά

Υλικά

  • 6 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στο μούλτι ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις πολτοποιούμε μαζί με το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Συνεχίζοντας την πολτοποίηση, ρίχνουμε σιγά σιγά και το ελαιόλαδο. Η aioli  είναι έτοιμη όταν έχει αρχίσει να φουσκώνει και η υφή της είναι λεπτή και απαλή. Την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.

Ινδικό Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Το κοτόπουλο Τίκα Μασάλα είναι μια από τις πιο διάσημες συνταγές της ινδικής κουζίνας. Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο, είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και πλούσια μπαχαρικά. Απαραίτητο συνοδευτικό είναι το ρύζι μπασμάτι και οι παραδοσιακές πίτες naan.

Τηγανητό ρύζι

Το τηγανητό ρύζι είναι ένα πανεύκολο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που έχουν περισσέψει, όπως κρέας ή κοτόπουλο.

Περισσότερα άρθρα

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

Το μυστικό υλικό για τέλειο, τραγανό κοτόπουλο!

Τέλειο τραγανό κοτόπουλο με ένα μυστικό και απρόσμενο υλικό, για ζουμερό, απίθανο κρέας και κρατσανιστή κρούστα που θα λατρέψετε!

Φινόκιο, το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε

Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα, είναι το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ