Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αναμειγνύεται με σοκολάτα και λάιμ και δίνει το πιο νόστιμο νηστίσιμο γλυκό που θα αγαπήσουν όλοι!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 10

Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις πάρει βράσει αφήνουμε το σιρόπι στη φωτιά για άλλα 3-4 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρουμε. Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα δύο είδη σιμιγδάλι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί και να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι, προσέχοντας να μην καούμε. Ανακατεύουμε με την κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ καθώς και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ζωηρά. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μερικές φέτες λάιμ για πιο έντονη γεύση. Μεταφέρουμε προσεκτικά το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα ή πυρέξ και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά και να σταθεί για 2 ώρες. Σερβίρουμε κρύο.

Tip

Αντί για λάιμ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι για να φτιάξετε αυτόν τον υπέροχο χαλβά με σοκολάτα.

μαμα πειναω youtube.com