ΑρχικήΆρθραΑνθρακούχο νερό: πόσο καλό κάνει στον οργανισμό;

Ανθρακούχο νερό: πόσο καλό κάνει στον οργανισμό;

Το ανθρακούχο νερό μας ξεδιψά και μας δροσίζει σε κάθε γουλιά – ιδιαίτερα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Ίσως είναι οι μπουρμπουλήθρες που γαργαλάνε τον ουρανίσκο μας, ή ίσως η δροσερή και ιδιαίτερη αίσθηση που αφήνει στο στόμα να κάνει τη διαφορά. Το σίγουρο είναι ότι αν σας αρέσει το ανθρακούχο νερό, κάνετε στον οργανισμό σας ένα πολύ μεγάλο δώρο.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν έχει ουσιαστική διαφορά με το νερό της βρύσης. Οι λάτρεις του ανθρακούχου νερού ξέρουν όμως ότι κυκλοφορούν στην αγορά πολλές μάρκες με διαφορετικές γεύσεις. Εκτός από την ευρεία γκάμα επιλογής, τι άλλο πρέπει να ξέρουμε για το ανθρακούχο νερό;

Δείτε ακόμα: 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ

Κατάλληλο για καθημερινή κατανάλωση

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να πίνουμε ανθρακούχο νερό σε καθημερινή βάση. Είναι μια εναλλακτική λύση αντί των αναψυκτικών, δεν περιέχει θερμίδες και ζάχαρη, ενώ έχει αφρώδη υφή. Επιλέξτε φυσικό ανθρακούχο νερό που χαρίζει στον οργανισμό πολλαπλά οφέλη με τη δύναμη της φύσης. Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε τα οφέλη του ανθρακούχου νερού με μια δόση καφέ για να ένα πρωτότυπο και άκρως καλοκαιρινό ρόφημα. Δοκιμάστε επίσης να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, ή φράουλες και σταφύλια για ένα πρωτότυπο ποτό χωρίς αλκοόλ.

Ιδανικό για να «κόβει» την όρεξη

Το ανθρακούχο νερό ενυδατώνει τον οργανισμό, ενώ το ανθρακικό δημιουργεί αίσθηση πληρότητας στο στομάχι και ελαττώνει την όρεξη για τσιμπολογήματα ανάμεσα στα γεύματα.

Πότε δεν πρέπει να πίνουμε ανθρακούχο νερό;

Υπάρχουν περιπτώσεις που ενδεχομένως να μην βοηθά η κατανάλωση ανθρακούχου νερού. Έχει αποδειχθεί ότι το ανθρακούχο νερό συνδέεται με αυξημένη ευαισθησία των δοντιών. Το ανθρακούχο νερό περιέχει καρβονικό οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καταστροφή του σμάλτου, αν και οι απόψεις διίστανται ως προς το ποια ποσότητα νερού μπορεί να επιφέρει αυτές τις αλλαγές. Εάν έχετε ευαίσθητα δόντια, είναι προτιμότερο να πίνετε ανθρακούχο νερό με καλαμάκι, ώστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τα δόντια, ή να κάνετε πλύσεις με νερό βρύσης.

Επιπλέον, αποφύγετε να πιείτε ανθρακούχο νερό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Επίσης, εάν υποφέρετε από ευερέθιστο έντερο, η οξύτητα του ανθρακούχου νερού μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή.

Το συμπέρασμα; Εάν δεν ανήκετε σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε μπορείτε να απολαύσετε το ανθρακούχο νερό άφοβα. Ανοίξτε ένα μπουκάλι και απολαύστε τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λεμονόπιτα

Τέλεια και πανεύκολη λεμονόπιτα, αρωματική, απλή και γρήγορη. Πραγματικά θα λατρέψετε αυτό το νόστιμο γλυκό.

Κέικ γενεθλίων με σοκολάτα

Κέικ γενεθλίων με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα σπιτικό κέικ σοκολάτα που σερβίρουμε ως γενέθλια τούρτα. Ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους σας!

Πατατοσαλάτα εύκολη

Πατατοσαλάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή πατατοσαλάτα με μαγιονέζα που θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σας!

Περισσότερα άρθρα

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν μαγειρεύετε πατάτες

Για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τις τέλειες πατάτες κάθε φορά, δείτε τα πέντε κύρια λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

5 συνταγές για γλυκά στο πεντάλεπτο

Συνταγές για γλυκά σε 5 λεπτά. Μάθε πώς θα φτιάξεις εντυπωσιακά και γευστικά γλυκά στο πεντάλεπτο με αυτές τις πανεύκολες συνταγές.

Tips για τέλειες μακαρονάδες

Απανταχού μακαρονάδες ενωθείτε και μάθετε τα tips για την τέλεια μακαρονάδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ