Μακαρονάδα με θαλασσινά. Αγαπημένη συνταγή στους Έλληνες που αγαπούν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Εύκολη και πολύ γρήγορη.
![Μακαρονάδα με θαλασσινά συνταγή](https://www.mamapeinao.gr/wp-content/uploads/1490097140687-150x150.jpg)
Μακαρονάδα με θαλασσινά
Συνταγή για απολαυστική μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα με κυδώνια που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Μερίδες 4
Θερμίδες 337θερμίδες
Υλικά
- 20 κυδώνια
- 1 συσκευασία σπαγγέτι 500 γρ.
- 4 φέτες ψωμί πολύσπορο χωρίς την κόρα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. μπούκοβο
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κυδώνια σε μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Στο μεταξύ, στο μούλτι βάζουμε τις φέτες ψωμί, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Ξεπλένουμε τα κυδώνια πολύ καλά. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα και το μπούκοβο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και λίγο πριν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε προσεκτικά τα κυδώνια. Καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τα κυδώνια να αχνίσουν για 5-7 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν, τα απορρίπτουμε.
- Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Προσθέτουμε στα κυδώνια 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε αμέσως.
Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ονειρο
Μπραβο σας! Υπεροχη μακαρονάδα. Την λατρεψαμε και αυτη τη συνταγη σας στο σπιτι μας.