Από την Χριστίνα Μπιτάδου,
Αλλάζοντας τα βασικά υλικά στη συνταγή της μαγιονέζας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρουσες παραλλαγές της συγκεκριμένης σάλτσας. Χρησιμοποιούμε ως βάση την κλασική συνταγή για μαγιονέζα (δείτε την εδώ) και ακολουθούμε τις παρακάτω παραλλαγές.
- Απαραίτητο συστατικό της μαγιονέζας είναι το λάδι. Αν αντί για σπορέλαιο χρησιμοποιούμε μείγμα ηλιελαίου και σησαμελαίου σε αναλογία 3 προς 1, προσθέσουμε ξίδι καλής ποιότητας και λίγο ζωμό ψαριού, θα έχουμε μια πολύ καλή συνοδευτική σάλτσα για ψαρικά με έντονη γεύση, όπως ο σολομός.
- Αν προσθέσουμε λίγη σάλτσα πέστο στην κλασική συνταγή, θα έχουμε μια μαγιονέζα με αρώματα και γεύση βασιλικού και παρμεζάνας, που δίνει μια ευχάριστη αρωματική νότα σε τοστ και σάντουιτς. Δοκιμάστε το με προσούτο, μοτσαρέλα και ντομάτα.
- Αν αναμείξουμε τη μαγιονέζα με μουστάρδα, μέλι και γιαούρτι, θα έχουμε ένα εύγευστο ντιπ γενικής χρήσης, κατάλληλο για κρύα λαχανικά ή και για κρεατικά στη σχάρα, όπως ψαρονέφρι..