ΑρχικήΆρθρα3 πεντανόστιμες παραλλαγές μαγιονέζας

3 πεντανόστιμες παραλλαγές μαγιονέζας

Από την Χριστίνα Μπιτάδου,

Αλλάζοντας τα βασικά υλικά στη συνταγή της μαγιονέζας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρουσες παραλλαγές της συγκεκριμένης σάλτσας. Χρησιμοποιούμε ως βάση την κλασική συνταγή για μαγιονέζα (δείτε την εδώ) και ακολουθούμε τις παρακάτω παραλλαγές.

  • Απαραίτητο συστατικό της μαγιονέζας είναι το λάδι. Αν αντί για σπορέλαιο χρησιμοποιούμε μείγμα ηλιελαίου και σησαμελαίου σε αναλογία 3 προς 1, προσθέσουμε ξίδι καλής ποιότητας και λίγο ζωμό ψαριού, θα έχουμε μια πολύ καλή συνοδευτική σάλτσα για ψαρικά με έντονη γεύση, όπως ο σολομός.
  • Αν προσθέσουμε λίγη σάλτσα πέστο στην κλασική συνταγή, θα έχουμε μια μαγιονέζα με αρώματα και γεύση βασιλικού και παρμεζάνας, που δίνει μια ευχάριστη αρωματική νότα σε τοστ και σάντουιτς. Δοκιμάστε το με προσούτο, μοτσαρέλα και ντομάτα.
  • Αν αναμείξουμε τη μαγιονέζα με μουστάρδα, μέλι και γιαούρτι, θα έχουμε ένα εύγευστο ντιπ γενικής χρήσης, κατάλληλο για κρύα λαχανικά ή και για κρεατικά στη σχάρα, όπως ψαρονέφρι..

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου. Μια λαχταριστή συνταγή για πατάτες α λα κρεμ με τυριά που λιώνουν στο στόμα.

Ρεβιθοφασολάδα

Ρεβιθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!

Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι

Νηστίσιμο κριθαράκι με καραβίδες και σάλτσα ταχίνι. Υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο που μοσχοβολάει θάλασσα.

Περισσότερα άρθρα

Λαχανάκια Βρυξελλών: ο λόγος που πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου!

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ανάμεσα στα λαχανικά του χειμώνα και αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή. Ας μάθουμε γιατί πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

7 λόγοι να φας σταφύλια αυτόν τον Σεπτέμβρη

Τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και την υγεία μας!

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ