Αυγά ποσέ από τον Τάσο Αντωνίου. Ο καλύτερος και εύκολος τρόπος για το πρωινό σας γεύμα.

Αυγά ποσέ
Αυγά ποσέ από τον Τάσο Αντωνίου. Ο καλύτερος και εύκολος τρόπος για το πρωινό σας γεύμα.
Μερίδες 1
Θερμίδες 150θερμίδες
Υλικά
- 1 αυγο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε κρύο νερό ώστε να γεμίσει το μισό σκεύος. Προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε το νερό να σιγοβράζει.
- Σε μπολ σπάμε το αυγό. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε κυκλικά το νερό σχηματίζοντας μια μικρή δίνη και παράλληλα ρίχνουμε το αυγό στην κατσαρόλα. Έτσι το ποσέ αυγό μας θα έχει στρογγυλό σχήμα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά αν θέλουμε μελάτο αυγό, ή για 3-4 λεπτά αν θέλουμε σφιχτό αυγό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το αυγό από το νερό.
- Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε και άλλα αυγά, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και βράζουμε στο ίδιο νερό αφού πρώτα το ξαφρίσουμε.
Περισσότερες συνταγές
Δείτε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Μπράβο εξαιρετικη και αυτη η συνταγή σας!