Αυγά ποσέ

Αυγά ποσέ

Αυγά ποσέ από τον Τάσο Αντωνίου. Ο καλύτερος και εύκολος τρόπος για το πρωινό σας γεύμα.

Αυγά ποσέ
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Αυγά ποσέ

Αυγά ποσέ από τον Τάσο Αντωνίου. Ο καλύτερος και εύκολος τρόπος για το πρωινό σας γεύμα.
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Αυγά ποσέ
Servings: 1
Θερμίδες: 150 θερμίδες

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε κρύο νερό ώστε να γεμίσει το μισό σκεύος.  Προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε το νερό να σιγοβράζει. 
  • Σε μπολ σπάμε το αυγό. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε κυκλικά το νερό σχηματίζοντας μια μικρή δίνη και παράλληλα ρίχνουμε το αυγό στην κατσαρόλα. Έτσι το ποσέ αυγό μας θα έχει στρογγυλό σχήμα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά αν θέλουμε μελάτο αυγό, ή για 3-4 λεπτά αν θέλουμε σφιχτό αυγό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το αυγό από το νερό.
  • Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε και άλλα αυγά, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και βράζουμε στο ίδιο νερό αφού πρώτα το ξαφρίσουμε.

Περισσότερες συνταγές

Δείτε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.