4ο Premier Gastronomy Festival

Το 4ο Premier Gastronomy Festival διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από το Premier Luxury Mountain Resort στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Από τις 6 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015, οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να γευθούν μοναδικές fusion γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου – από την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος. Δημιουργίες από τους πιο αντιπροσωπευτικούς σεφ, μας παρέσυραν σ’ ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε από την ομάδα του Premier και τον executive chef Σταμάτη Τσίλια, με μοναδικές γευστικές δημιουργίες tapas, υπό τις μελωδίες της υπέροχης φωνής του Georgi Petroff. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι προσκεκλημένοι σεφ για τα δείπνα degustation.Ο Gianfranco Chiarini, ο Πολυχρόνης Δαμαλάς, ο Petar Yorgov, ο Πατέρας Επιφάνιος και ο Σταμάτης Τσίλιας προσέφεραν εξαιρετικές γευστικές δημιουργίες, τις οποίες απογείωσαν κυριολεκτικά τα υπέροχα κρασιά της Bibendum, της Domaine Boyar και του οινοποιείου Μυλοπόταμος. Οι καλύτεροι σομελιέ της Βουλγαρίας αποκάλυψαν τα μυστικά του κρασιού και έδωσαν παρουσίασαν υπέροχα κρασιά, στις γευστικές δοκιμές που οργανώθηκαν.

Επιπλέον, έχοντας κάνει την αρχή την περασμένη χρονιά και για δεύτερη φορά στη Βουλγαρία, διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την Gastronomy Essentials εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες του χώρου, με εισηγητές την παγκοσμίως καταξιωμένη σχολή Le Cordon Bleu και τον chef Gianfranco Chiarini. Ο chef Victor Perez από τη Le Cordon Bleu Madrid παρουσίασε νέες τεχνικές στη fusion κουζίνα, συνδυάζοντας τις γαλλικές με τις ισπανικές στο σεμινάριο “Spanish Fusion Cuisine and Modern Tapas”. Ο Gianfranco Chiarini παρουσίασε την ιταλική fusion κουζίνα για μπουφέ και a la carte, σ’ ένα σεμινάριο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μαζί με τον chef και να μυηθούν στα μυστικά της τεχνολογίας τροφίμων (food science).

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, το 4ο Premier Gastronomy Festival ανέβασε κι άλλο τον πήχη κι έχει πλέον καθιερωθεί ως το ετήσιο γαστρονομικό γεγονός στο Μπάνσκο και στη Βουλγαρία γενικότερα.

Το Premier Luxury Mountain Resort ανανεώνει το ραντεβού του για τον επόμενο Νοέμβριο, με το 5ο Premier Gastronomy Festival, με νέο concept και ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.