ΑρχικήΆρθρα4ο Premier Gastronomy Festival

Το 4ο Premier Gastronomy Festival διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από το Premier Luxury Mountain Resort στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Από τις 6 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015, οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να γευθούν μοναδικές fusion γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου – από την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος. Δημιουργίες από τους πιο αντιπροσωπευτικούς σεφ, μας παρέσυραν σ’ ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε από την ομάδα του Premier και τον executive chef Σταμάτη Τσίλια, με μοναδικές γευστικές δημιουργίες tapas, υπό τις μελωδίες της υπέροχης φωνής του Georgi Petroff. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι προσκεκλημένοι σεφ για τα δείπνα degustation.Ο Gianfranco Chiarini, ο Πολυχρόνης Δαμαλάς, ο Petar Yorgov, ο Πατέρας Επιφάνιος και ο Σταμάτης Τσίλιας προσέφεραν εξαιρετικές γευστικές δημιουργίες, τις οποίες απογείωσαν κυριολεκτικά τα υπέροχα κρασιά της Bibendum, της Domaine Boyar και του οινοποιείου Μυλοπόταμος. Οι καλύτεροι σομελιέ της Βουλγαρίας αποκάλυψαν τα μυστικά του κρασιού και έδωσαν παρουσίασαν υπέροχα κρασιά, στις γευστικές δοκιμές που οργανώθηκαν.

Επιπλέον, έχοντας κάνει την αρχή την περασμένη χρονιά και για δεύτερη φορά στη Βουλγαρία, διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την Gastronomy Essentials εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες του χώρου, με εισηγητές την παγκοσμίως καταξιωμένη σχολή Le Cordon Bleu και τον chef Gianfranco Chiarini. Ο chef Victor Perez από τη Le Cordon Bleu Madrid παρουσίασε νέες τεχνικές στη fusion κουζίνα, συνδυάζοντας τις γαλλικές με τις ισπανικές στο σεμινάριο “Spanish Fusion Cuisine and Modern Tapas”. Ο Gianfranco Chiarini παρουσίασε την ιταλική fusion κουζίνα για μπουφέ και a la carte, σ’ ένα σεμινάριο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μαζί με τον chef και να μυηθούν στα μυστικά της τεχνολογίας τροφίμων (food science).

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, το 4ο Premier Gastronomy Festival ανέβασε κι άλλο τον πήχη κι έχει πλέον καθιερωθεί ως το ετήσιο γαστρονομικό γεγονός στο Μπάνσκο και στη Βουλγαρία γενικότερα.

Το Premier Luxury Mountain Resort ανανεώνει το ραντεβού του για τον επόμενο Νοέμβριο, με το 5ο Premier Gastronomy Festival, με νέο concept και ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εσπρέσο αφογκάτο (εσπρέσο με παγωτό)

Ο εσπρέσο αφογκάτο είναι ο συνδυασμός ζεστού καφέ εσπρέσο με παγωτό. Μια αγαπημένη ιταλική συνταγή που μπορείτε να σερβίρεται ως επιδόρπιο.

Kέικ καραμέλας

Συνταγή για απίστευτο κέικ με γλάσο καραμέλας.

Λουκουμάδες με σοκολάτα

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστούς λουκουμάδες με υπέροχη γκανάς από σοκολάτα μαύρη και λευκή!

Περισσότερα άρθρα

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

Το φτηνό υλικό που απογειώνει κάθε φαγητό

Το αποξηραμένο κρεμμύδι είναι το φτηνό υλικό που ταιριάζει σε πιάτα όπως κρέας και κοτόπουλο μέχρι σούπες και σαλάτες. Μάθετε γιατί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ