ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΚοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Εκτύπωση

Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη
Θερμίδες 453θερμίδες

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό
    1 λεμόνι, κομμένο σε τέσσερα κομμάτια
    3 κ.σ ελαιόλαδο
    2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα
    2 σέλερι, ψιλοκομμένα
    2 φύλλα δάφνης, φρέσκα ή αποξηραμένα
    2 κλωνάρια δεντρολίβανο
    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
    1 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    250 ml ξηρός μηλίτης
    250 ml ζωμός κοτόπουλου
    2 μεγάλα μήλα, κομμένα σε φέτες
    3 κ.σ κρέμα γάλακτος
    2-3 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος και γεμίζουμε το εσωτερικό του με τις φέτες λεμονιού, πιέζοντάς τις ελαφρά ώστε να βγάλουν λίγο χυμό. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με 1 κ.σ ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.
  • Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι με τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για περίπου 30 λεπτά.
  • Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι και το καρότο προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τον μηλίτη, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180oC. Σηκώνουμε προσεκτικά το κοτόπουλο από το σκεύος και μεταφέρουμε τα λαχανικά στο σκεύος. Ξαναβάζουμε μέσα το κοτόπουλο, περιχύνουμε με τους χυμούς της κατσαρόλας και καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο και προσθέτουμε τα μήλα. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, χωρίς το αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε σιγά σιγά με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Aρωματισμένο νερό

Συνταγή για αρωματισμένο νερό με πεπόνι, αγγούρι και λάιμ!

Πιτούλες µε λαχανικά και φέτα

Συνταγή για ανοιχτές πιτούλες µε λαχανικά και φέτα!

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια από τον Τάσο Αντωνίου. Μια θρεπτική και χορταστική σαλάτα, ιδανική για τη νηστεία και όχι μόνο. Δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα και απολαύστε τις γεύσεις, το άρωμα και τα χρώματά της!

Περισσότερα άρθρα

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

Περίσσεψαν μελομακάρονα & κουραμπιέδες; Συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε

Φτιάξτε εύκολα γλυκά με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα!

Το κόλπο για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα αυγά σας

Η σωστή τεχνική για εύκολο ξεφλούδισμα αυγών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη δεν ειχα φαει ποτέ. Να είσαι καλά βρε Τάσο. Εισαι φοβερός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ