ΑρχικήΆρθρα5 πανεύκολα φθινοπωρινά γλυκά με μήλα

5 πανεύκολα φθινοπωρινά γλυκά με μήλα

Από την Άννα Ευθυμίου

Όταν νιώσεις έντονα την υπέροχη ευωδιά της κανέλας, αυτή τη μυρωδιά που σου ζεσταίνει την καρδιά και σε γεμίζει μια γλυκιά νοσταλγία, ξέρεις ότι το φθινόπωρο είναι εδώ. Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα 5 πανεύκολες συνταγές για φθινοπωρινά γλυκά με μήλα και μπόλικη κανέλα από πάνω. Καλή απόλαυση! (Υ.Γ. η μηλόπιτα θεωρείται all time classic-συνταγή θα βρεις εδώ). Στις επόμενες σελίδες θα βρεις τα απίθανα φθινοπωρινά γλυκά μας!

Κεντρική φωτο: blog.jchongstudio.com

Πανεύκολη τάρτα με σφολιάτα

Εικόνα από το takethebiscuitnow.blogspot.gr/2013/06/puff-pastry-apple-tart.html

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση
  • 2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1/3 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στος 200οC. Ακουμπάμε τα φύλλα σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τις φέτες μήλου και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τα μήλα στο μείγμα για 10 λεπτά. Κατόπιν τοποθετούμε σε σειρά, το ένα να ακουμπάει στο άλλο, τις φέτες μήλων στην επιφάνεια της σφολιάτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η σφολιάτα. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με χτυπημένη κρέμα γάλακτος, παγωτό ή ζάχαρη άχνη.

Λουκουμάδες από μήλα (μια γλυκιά παραλλαγή των onion rings)

Εικόνα από το fortunegoodies.com/cinnamon-apple-rings

Υλικά

  • 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/8 κ.γλ. κανέλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 φλιτζ. γάλα ή ξινόγαλα
  • 1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το αυγό με το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κατά πλάτος, σε στρογγυλές φέτες. Αφαιρούμε τον πυρήνα και κόβουμε σταδιακά όλο και μικρότερους κύκλους από την κάθε φέτα, έτσι ώστε να σχηματίσουμε χοντρά δαχτυλίδια. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε καλά τα μήλα για να απορροφηθεί η υγρασία τους. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μείγμα στερεών και υγρών υλικών. Βουτάμε τα δαχτυλίδα μήλου στο μείγμα και τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανά. Μόλις είναι έτοιμα, τα ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε τα τηγανισμένα δαχτυλίδια με 3 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. κανέλα και απολαμβάνουμε.

Δείιτε ακόμη: συνταγή για την ωραιότερη μηλόπιτα με αφράτη ζύμη!

Apple crumble (μηλόπιτα με ψιχουλιαστή ζύμη)

Υλικά

  • 4 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κυβάκια

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τα μηλά με νερό και λίγη ζάχαρη για 30 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συχνά, προσέχοντας να μη λιώσουν. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC. Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο στα μείγμα στερεών υλικών και ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μας έτσι ώστε να σχηματιστεί μια “ψιχουλιαστή” ζύμη. Στη συνέχεια καλύπτουμε το πυρίμαχο σκεύος μας με τη ζύμη χωρίς να την πιέσουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να δούμε την επιφάνεια της ζύμης να χρυσίζει.

Ρολάκια κανέλας με γέμιση μήλο

Υλικά

  • Ζύμη μπριος για ρολάκια κανέλας (συνταγή εδώ)
  • 2 μέτρια μήλα, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. κανέλα
  • 1 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
  • μερικά καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Ακολουθούμε αυτή τη συνταγή για ρολάκια κανέλας.

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει καφέ χρώμα, προσέχοντας να μην καεί. Όταν ξεκινήσει να παίρνει καφέ χρώμα, αποσύρουμε από την φωτιά. Κατόπιν, σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Απλώνουμε τη ζύμη μπριός σε λαμαρίνα και αλείφουμε την επιφάνειά της με το μείγμα μαύρη ζάχαρης και από πάνω ρίχνουμε βροχηδόν τα μήλα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και με μαχαίρι κόβουμε χοντρές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες την μία δίπλα στην άλλη, φροντίζοντας να ακουμπούν μεταξύ τους, σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα καρύδια πεκάν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά.

Ταρτάκια με μήλο και τυρί μπρι

Eικόνα από το bloghungry.typepad.com/blog/2010/04/brie-and-apple-tarts.html

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα
  • 150 γρ. τυρί μπρι
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Στο κέντρο τοποθετούμε μία μέτρια φέτα τυρί μπρι και 3-4 φέτες μήλου. Πασπαλίζουμε με άχνη και μαύρη ζάχαρη και διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες της ζύμης προς το κέντρο, σαν να κλείνουμε ένα φάκελο. Αλείφουμε τα ταρτάκια με το αυγό και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αρνί στο φούρνο

Αρνί στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Ζουμερό και πεντανόστιμο αρνίσιο μπούτι με υπέροχη τραγανή κρούστα, ζουμερό ψαχνό και ζουμερές πατατούλες που θα λατρέψουν όλοι.

Παστιτσάδα Κέρκυρας

Η αυθεντική συνταγή για παστιτσάδα Κέρκυρας από τον Τάσο Αντωνίου! Φέρνουμε την παραδοσιακή παστιτσάδα με μελωμένο κρέας, πλούσια σάλτσα και μπαχαρικά στο πιάτο σας.

Μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα

Συνταγή για μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα και μανιτάρια.

Περισσότερα άρθρα

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πώς φτιάχνεται το σπιτικό σαλέπι ρόφημα

Η ιστορία και η συνταγή για σαλέπι, το ρόφημα βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ