Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)

Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)

Ρολά κανέλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για ζουμερά ρολάκια με κανέλα και γλάσο, πάντα με υπέροχη γεύση και άρωμα!
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)
Servings: 12
Θερμίδες: 377 θερμίδες

Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη μπριός ή ζύμη για πίτσα

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Για το γλάσο:

  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη μπριος ή ζύμη για πίτσα σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 0,5 εκ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και την τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια των 2 εκ. και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο αντικολλητικό σκεύος. Ψήνουμε τα ρολάκια για περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο

  • Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα υλικά τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και το γάλα. Μόλις τα ρολάκια είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.