Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)

ρολά κανέλας συνταγή

Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)

Ρολά κανέλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για ζουμερά ρολάκια με κανέλα και γλάσο, πάντα με υπέροχη γεύση και άρωμα!
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 50 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Γλυκά
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 12
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 377 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 έτοιμη ζύμη μπριός ή ζύμη για πίτσα

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Για το γλάσο:

  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη μπριος ή ζύμη για πίτσα σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 0,5 εκ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και την τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια των 2 εκ. και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο αντικολλητικό σκεύος. Ψήνουμε τα ρολάκια για περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο

  • Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα υλικά τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και το γάλα. Μόλις τα ρολάκια είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.