Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)

Συνταγή για υπέροχα ρολά κανέλας με γλάσο ή cinnamon rolls!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 45 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 12

Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)

Εκτέλεση

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά: βάζουμε τους κύβους νωπής μαγιάς Lesaffre σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10' να ενεργοποιηθεί. 

Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το αλεύρι με 100 ml γάλα και την ενεργοποιημένη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 30 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το αυγό και ανακατεύουμε για 5'. Όταν το μείγμα έχει γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι το πλάθουμε για λίγο με τα χέρια μας. Το βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 45' να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο, το ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.

Στη συνέχεια λιώνουμε 100 γρ. βούτυρο και προσθέτουμε 60 γρ. ζάχαρη και τη κανέλα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια των 4 εκ. και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα ρολάκια για περίπου 20 λεπτά.

Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα υλικά τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και 2 κ.σ. γάλα. Μόλις τα ρολάκια είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο.