ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚουλουράκια με τρια υλικά

Κουλουράκια με τρια υλικά! Κι όμως, με τρια μόνο υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα πιο αρωματικά μπισκότα βουτύρου με οικονομικά και καθημερινά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Φτιάξτε τα τέλεια πασχαλινά κουλουράκια ακολουθώντας τις συμβουλές του Μαμα Πειναω για την απόλυτη επιτυχία!

Κουλουράκια με τρια υλικά συνταγή
Εκτύπωση

Κουλουράκια με τρια υλικά

Τα πιο εύκολα και γρήγορα μπισκότα με τρια υλικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο αρωματικά μπισκότα βουτύρου με οικονομικά και καθημερινά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κουλουράκια με τρια υλικά
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 20
Θερμίδες 160θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις.
  • Με το μίξερ χειρός ή σε σταθερό μίξερ χτυπάμε στη μεγαλύτερη ταχύτητα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια απαλή κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. 
  • Στρώνουμε δυο μεγάλα ταψιά ή στις λαμαρίνες του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια σε μπαλάκια περίπου 3 εκ. και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στα ταψιά. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-20 λεπτά και τα ξεφουρνίζουμε. 
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια τα σερβίρουμε. Τα μπισκότα διατηρούνται σε τάπερ που κλείνουν αεροστεγώς.

Δείτε επίσης: Αέρινη μους σε 5 λεπτά

Δες το νέο μας βίντεο για τα καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια από τον Τάσο Αντωνίου.

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για πολλές και νόστιμες συνταγές; Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις...

Κουραμπιέδες του Τάσου

Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Μπριάμ λαχανικών με κιμά

Συνταγή για μπριάμ λαχανικών με κιμά!

Περισσότερα άρθρα

13 ανοιξιάτικες συνταγές με φράουλες

Γλυκά και αλμυρά πιάτα για να απολαύσετε τις φρέσκιες ανοιξιάτικες φράουλες στο έπακρο!

Το μυστικό υλικό για τέλεια αφράτη φανουρόπιτα

Η τέλεια φανουρόπιτα χρειάζεται αυτό το υλικό για να γίνει φουσκωτή, αφράτη και απόλυτα ζουμερή!

Πασχαλινό, τέλειο κοκορέτσι στη σούβλα

5 μυστικά για πετυχημένο και καλοψημένο κοκορέτσι, τον τέλειο πασχαλινό κρεατομεζέ!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχα έγιναν πολύ νόστιμα…
    Τα έκανα με τα παιδιά και στη μισή ζύμη βάλαμε κανέλα & γαρύφαλλο και τα κόψαμε με κουπατ σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ