ΑρχικήΣυνταγέςΣολομός, φακές και ρύζι

Σολομός, φακές και ρύζι, συνταγή πολύ νόστιμη και θρεπτική. Δοκιμάστε αυτή τη πολύ νόστιμη και ελαφριά συνταγή και αξιοποιήστε το ρύζι ή τις φακές που έχουν περισσέψει.

Σολομός, φακές, ρύζι
Εκτύπωση

Σολομός, φακές και ρύζι

Σολομός, φακές και ρύζι, συνταγή πολύ νόστιμη και θρεπτική. Δοκιμάστε αυτή τη πολύ νόστιμη και ελαφριά συνταγή και αξιοποιήστε το ρύζι ή τις φακές που έχουν περισσέψει.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σολομός, φακές και ρύζι
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 324θερμίδες

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. καρύδι χοντροσπασμένο
  • 2 φλιτζάνια καστανό ρύζι μαγειρεμένο
  • 1 φλιτζ. φακές μαγειρεμένες
  • 130 ml ζωμός λαχανικών
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Άνηθος ψιλικομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα καρύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ψηθούν ελαφρώς τα καρύδια, περίπου 4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τις φακές και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι ότου απορροφηθεί ο ζωμός και ζεσταθούν το ρύζι και οι φακές.
  • Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Σε ξεχωριστό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και πασπαλίζουμε με πάπρικα και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τον σολομό στο ζεστό τηγάνι και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός μέχρι το εσωτερικό. Αποσύρουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 λεπτά. Με δύο πιρούνια, ξεφλουδίζουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε με το ρύζι και τις φακές.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εσπρεσάκια γκανάς

Συνταγή για γρήγορα εσπρεσάκια γκανάς!

Πίτσα με πεπερόνι

Πεντανόστιμη και πικάντικη πίτσα με πεπερόνι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εξαιρειτκή συνταγή για πίτσα, ειδικά για τους λάτρεις των αλλαντικών καυτερών γεύσεων!

Σάλτσα γαρίδας

Συνταγή για πικάντικη σάλτσα γαρίδας!

Περισσότερα άρθρα

5 έξυπνες συμβουλές για να τακτοποιήσετε την κουζίνα σας από την Marie Kondo

5 ιδέες για να δώσετε "σπινθήρες χαράς" στην κουζίνα σας σύμφωνα με την γκουρού της τακτοποίησης Marie Kondo.

Μυστικά για τέλεια μπισκότα

Μαλακά και αφράτα ή λεπτά και τραγανά μπισκότα; Μυστικά & tips για τέλεια μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι!

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Η πιο συγκλονιστική συνταγή έχει 5 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια μακαρονάδα ογκρατέν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ