Εκτύπωση
Σπιτικό bellini ροδάκινο
Μερίδες 2
Υλικά
- 2 ώριμα και γλυκά αρωματικά ροδάκινα
- 250 ml πολύ παγωμένο Prosecco σαμπάνια ή άλλο αφρώδη οίνο
- 2 φραμπουάζ
- 2 σταγόνες λεμόνι
- 2 πρέζες ζάχαρη
- Τριμμένο πάγο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα φρούτα. Ισομοιράζουμε σε δύο ποτήρια τον πολτό φρούτου, προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι από 1 πρέζα ζάχαρη και 1 σταγόνα χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα ποτήρια με πάγο και Prosecco. Γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με ένα φραμπουάζ.
Πολύ ωραία συνταγή για bellini!!!