Μελιτζανόπιτα συνταγή
Εκτύπωση

Μελιτζανόπιτα με κιμά

Μελιτζανόπιτα πεντανόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου. Μια χορταστική και εύκολη πίτα με φύλλο κρούστας, πλούσιο κιμά, μυρωδική μελιτζάνα και ρύζι.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μελιτζανόπιτα με κιμά
Προετοιμασία 35 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 406θερμίδες

Υλικά

  • 6 τσακώνικες μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε λαμαρίνα. Αλατίζουμε, ραντίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν, για 4-5 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες στο μείγμα του κιμά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα νούμερο 36. Απλώνουμε στη βάση τα μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Απλώνουμε από πάνω την γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα εκτός από το τελευταίο. Χαράζουμε τη μελιτζανόπιτα σε κομμάτια τετράγωνα ή τρίγωνα και τρυπάμε καθένα τους σε 2-3 σημεία με το μαχαίρι για να μη φουσκώσει το φύλλο στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, στην πιο χαμηλή σχάρα, για 50 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ζουμερό κέικ με ρευστή σοκολάτα

Το απόλυτο κέικ με ρευστή σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο ζουμερό κέικ με υγρή σοκολάτα, ιδανικό κέρασμα για τον καφέ. Η σοκολάτα παραμένει ρευστή ακόμη κι όταν κρυώσει το κέικ!

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

Κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα ντομάτας, μια αγαπημένη συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα και μακαρόνια σαν αυτή της μαμάς.

Μπακλαβάς του Τάσου, εύκολος & αρωματικός

Μπακλαβάς παραδοσιακός και τραγανός. Στην Ανατολή φτιάχνουν τον μπακλαβά με φιστίκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδι για τη γέμιση του γλυκού σας.

Περισσότερα άρθρα

7 μοναδικά σχέδια για τσουρέκια

Υπέροχα σχήματα και σχέδια για να φτιάξεις πρωτότυπα πασχαλινά τσουρέκια!

8 υλικά στην κουζίνα που δεν ανακυκλώνονται

Δείτε ποιες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Χυμός ή smoothie: Τι είναι καλύτερο από τα δυο;

Χυμός ή smoothie; Ποιο είναι πιο υγιεινό, μας γεμίζει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά; Κάνουμε crash test ανάμεσα στους φρεσκοστυμμένους χυμούς και τα smoothies και προτείνουμε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πω πω βρε παιδια τι φοβερη συνταγη ειναι αυτη. Την εκανα χτες για την οικογενεια και εχω να πω συγχαρητηρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ