Μελιτζανόπιτα συνταγή
Εκτύπωση

Μελιτζανόπιτα με κιμά

Μελιτζανόπιτα πεντανόστιμη από τον Τάσο Αντωνίου. Μια χορταστική και εύκολη πίτα με φύλλο κρούστας, πλούσιο κιμά, μυρωδική μελιτζάνα και ρύζι.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μελιτζανόπιτα με κιμά
Προετοιμασία 35 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 406θερμίδες

Υλικά

  • 6 τσακώνικες μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε λαμαρίνα. Αλατίζουμε, ραντίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν, για 4-5 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες στο μείγμα του κιμά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα νούμερο 36. Απλώνουμε στη βάση τα μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Απλώνουμε από πάνω την γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα εκτός από το τελευταίο. Χαράζουμε τη μελιτζανόπιτα σε κομμάτια τετράγωνα ή τρίγωνα και τρυπάμε καθένα τους σε 2-3 σημεία με το μαχαίρι για να μη φουσκώσει το φύλλο στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, στην πιο χαμηλή σχάρα, για 50 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Ένα παραδοσιακό νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι που μοσχοβολάει θάλασσα. Πανεύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή.

Αυγά Μπένεντικτ

Συνταγή για αυγά Μπένεντικτ!

Ψητά μύδια με τραγανή κρούστα

Υπέροχα μύδια με τραγανή, πικάντικη κρούστα. Μια νηστίσιμη συνταγή που θα λατρέψετε.

Περισσότερα άρθρα

Σπιτικό κολατσιό στο σχολείο: 9 πρωτότυπες ιδέες και συνταγές

Σπιτικό κολατσιό στο σχολείο και μοναδικές ιδέες για να φάει το παιδί ισορροπημένα, θρεπτικά και γευστικά, χωρίς να καταφύγει στην καντίνα!

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

Μενού και συνταγές για την 25η Μαρτίου

Στρώνουμε το τραπέζι της 25ης Μαρτίου με τις καλύτερες συνταγές για μπακαλιάρο και όχι μόνο!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πω πω βρε παιδια τι φοβερη συνταγη ειναι αυτη. Την εκανα χτες για την οικογενεια και εχω να πω συγχαρητηρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ