6 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε τα κουνούπια

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το καλοκαίρι μας αρέσει γιατί είναι η εποχή που ενδίδουμε στο παγωτό, αλλά και η περίοδος όπου κάνουν την εμφάνισή τους τα κουνούπια. Εμείς σας προτείνουμε 6 απλές λύσεις να καταπολεμήσετε τα κουνούπια με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

1. Ξηρός πάγος

Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε προσελκύει τα κουνούπια και είναι ένας τρόπος που αντιλαμβάνονται την παρουσία μας. Ο ξηρός πάγος είναι μια πηγή έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα θυμίζοντας την ανθρώπινη αναπνοή. Τοποθετήστε ξηρό πάγο σε ένα μεγάλο δοχείο χωρίς το καπάκι του. Όταν πλησιάσουν τα κουνούπια στο δοχείο κλείστε το καπάκι. Αν και είναι χρονοβόρα διαδικασία, πρόκειται για έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο να απομακρύνετε τα κουνούπια.

2. Καφές

Ο πολυκαιρισμένος καφές που έχει χάσει τη γεύση του βρίσκει νέα χρήση. Ρίξτε τον στα σημεία που υπάρχουν λιμνάζοντα νερά γύρω από το σπίτι. Τα αυγά των κουνουπιών που βρίσκονται στο νερό αναγκάζονται να ανέβουν στην επιφάνεια πιο γρήγορα και εκεί δεν θα έχουν αρκετό οξυγόνο για να εκκολαφθούν.

3. Παγίδα για κουνούπια με νερό και ζάχαρη

Χρειαζόμαστε 1 γρ. μαγιά, 200 ml νερό, 50 γρ. ζάχαρη. Κόβουμε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι στη μέση. Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο μπουκάλι. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το πάνω μέρος του μπουκαλιού με το στόμιο να μπαίνει μέσα στο μπουκάλι χωρίς όμως να ακουμπάει το ζαχαρόνερο. Τυλίγουμε το μπουκάλι με χαρτόνι. Η μαγιά παράγει διοξείδιο του άνθρακα το οποίο προσελκύει τα κουνούπια. Το χαρτόνι δημιουργεί σκοτεινό περιβάλλον που είναι θελκτικό προς τα κουνούπια και έτσι εγκλωβίζονται μέσα στην παγίδα αφού πέσουν στο ζαχαρόνερο.

4. Καμφορά

Η καμφορά αποτελεί το κύριο συστατικό της ρητίνης του καμφορόδεντρου (Cinnamomum camphora), ενός μεγάλων διαστάσεων αειθαλούς δέντρου   και είναι ένας φυσικός τρόπος απώθησης των κουνουπιών. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μερικά μικρά ξύλλα καμφορόδεντορου και ανάβουμε προσεκτικά φωτιά. Κλείνουμε παράθυρα, πόρτες και μπαλκονόπορτες στο σπίτι και αφήνουμε να κάψει για μισή ώρα. Όλα τα κουνούπια που βρίσκονται στο σπίτι θα εξαφανιστούν. 

5. Σκόρδο

Πολλοί απεχθάνονται τη μυρωδιά του σκόρδου, από τον κόμη Δράκουλα και τους κοινούς θνητούς μέχρι τα κουνούπια. Στο γουδί λιώνουμε 3 σκελίδες σκόρδο και στη συνέχεια τις βράζουμε μαζί με νερό για 15 λεπτά. Βάζουμε το αυτοσχέδιο απωθητικό κουνουπιών σε μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψεκάζουμε το σπίτι. 

6. Μπύρα

Έρευνες έχουν δείξει ότι η μπύρα ελκύει τα κουνούπια. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που πίνουν μπύρα μιας και γίνονται εύκολα θύματα των κουνουπιών. Ένας πολύ απλός τρόπος να απομακρύνουμε τα κουνούπια είναι να βάλουμε μια παλιά, ξεθυμασμένη μπύρα σε ένα μεγάλο δοχείο. Τα κουνούπια θα “τσιμπήσουν” το δόλωμα και θα πέσουν στην παγίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.