ΑρχικήΣυνταγέςΚol Βorek πίτες
Κol Βorek πίτες Συνταγή
Εκτύπωση

Κol Βorek πίτες

Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κol Βorek πίτες
Θερμίδες 432θερμίδες

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζ. ξίδι
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 2 ποτήρια νερό
  • Για τη γέμιση της σουτζουκόπιτας:

  • 8 φέτες σουτζούκι Πολίτικο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 ντομάτα
  • Για την πιπερόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • Για την τυρόπιτα:

  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 αυγά
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ξίδι, το λάδι. Σιγά σιγά, με το μάτι, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Οι Τούρκοι λένε πως όταν το ζυμάρι γίνει μαλακό σαν το λοβό του αυτιού μας, είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά. Το ξίδι μπαίνει στη ζύμη για να πετύχουμε ένα τραγανό και νόστιμο φύλλο.
  • Όταν ξεκουραστεί το ζυμάρι. Αλευρώνουμε το τραπέζι, για να μην κολλάει, και το απλώνουμε. Κόβουμε 9 στρόγγυλα μπαλάκια, αφού θα χρειαστούμε 3 φύλλα για κάθε πίτα. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη, ώστε να γίνει ένα μικρό στρόγγυλο φύλλο. Βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τα στήνουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά τρία για κάθε πίτα. Το τρίτο φύλλο της κορυφής το τοποθετούμε ανάποδα, με το βούτυρο προς τα μέσα, για να κλείσει την πίτα. Τα φτιάχνουμε πάλι μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Όταν περάσει η ώρα και κρυώσουν, τα ανοίγουμε με ένα χοντρό πλάστη σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
  • Γεμίζουμε τη σουτζουκόπιτα:
  • Κόβουμε 9 φέτες σουτζούκι, το κασέρι χοντρούτσικο και τη ντομάτα. Στρώνουμε στη κάτω μεριά του φύλλου, τη ντομάτα, το σουτζούκι και τη φέτα. Τυλίγουμε την πίτα σε ρολό και την βάζουμε σε ανάλογου μεγέθους φόρμα. Τη βουτυρώνουμε και είναι έτοιμη για ψήσιμο.
  • Για την πιπερόπιτα:
  • Ψήνουμε τις πιπεριές, τις ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι, σπάμε και χτυπάμε το αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μείγμα στην κάτω μεριά του φύλλου και τυλίγουμε. Την τοποθετούμε στην φόρμα της και βουτυρώνουμε.
  • Για την τυρόπιτα:
  • Σε ένα μπολ πατάμε τη φέτα και σπάμε το αυγό. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγο γάλα, για να γίνει πιο smoothπου λένε και στο χωριό του σκηνοθέτη μας. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα στο φύλλο. Τυλίγουμε, βουτυρώνουμε και τοποθετούμε την τυρόπιτα στη φόρμα της.
  • Ψήνουμε τις πίτες για 1 ώρα στους 180οC.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου

Μανιτάρια με κονιάκ από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για μανιτάρια με άρωμα κονιάκ και σκόρδου, ιδανικό ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο μας.

Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips)

Τηγανητά μπακαλιαράκια με κουρκούτι μπύρας που δίνει τα πιο χρυσαφένια και τραγανά fish & chips!

Μπακλαβάς του Τάσου, εύκολος & αρωματικός

Μπακλαβάς παραδοσιακός και τραγανός. Στην Ανατολή φτιάχνουν τον μπακλαβά με φιστίκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδι για τη γέμιση του γλυκού σας.

Περισσότερα άρθρα

Γιατί έσκασε η βασιλόπιτα;

Δείτε τι να κάνετε αν σκάσει η βασιλόπιτα από πάνω.

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Μάιος

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Μαΐου για να φτιάξετε τις πιο ανοιξιάτικες συνταγές με αγνά υλικά!

9 συνταγές για αξέχαστα χριστουγεννιάτικα γλυκά

Δείτε τις καλύτερες συνταγές για υπέροχα χριστουγεννιάτικα γλυκά που μοσχοβολάνε αρώματα γιορτής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ